HK.dk logo

Fra ledig til jobkonsulent - med HK

27. marts 2017  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Stella, Merete, Tine og Nejra sagde ja tak til uddannelse med HK. Nu er de klar til at indtage arbejdsmarkedet, med alle de kompetencer, som arbejdsgiverne efterspørger.

Fra ledig til jobkonsulent - med HK

For 16 HK’ere blev ledighed skiftet ud med skoletid, da HK skød projekt ’Fra ledig til jobkonsulent’ i gang i efteråret. Nu er holdet klar til at indtage arbejdsmarkedet.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg fik muligheden for at komme med på holdet. Jeg har længe ønsket at arbejde i en a-kasse eller på et jobcenter og hjælpe ledige tilbage på arbejdsmarkedet. Nu har jeg kompetencerne, til at føre min drøm ud i livet, fortæller Merete Haunstrup Sichlau, der har en fortid i blandt andet transport- og rejsebranchen.

Uddannelsesforløbet er lavet i samarbejde med VIA University College i Aarhus og består af to moduler af akademiuddannelsen i beskæftigelse.

- Vi får nogle grundbegreber med os, så vi i kombination med vores erhvervserfaring og tidligere uddannelser kan bringe en masse efterspurgte kompetencer med os ind på jobcentre og i a-kasser, siger Nejra Saskin. Hun er selv uddannet administrationsbachelor med HR.

Holdet er blandt andet blevet undervist i interkulturelle perspektiver, det juridiske grundlag i beskæftigelsesindsatsen og den gode samtale. I sidste uge sluttede undervisningsforløbet og mandag startede alle på holdet i et fire ugers praktikophold.

- Jeg har rigtig mange ideer til, hvordan jeg kan bruge min uddannelse som blomsterdekoratør og underviser sammen med de kompetencer, jeg har fået med denne uddannelse. Jeg vil f.eks. gerne starte et integrationsprojekt, hvor jeg kombinerer håndværk, undervisning og vejledning, fortæller Tine Skou Pedersen. 


HK skal gøre mere af den slags

Stella Karina Jensen er, lige som de andre på holdet, glad for, at HK startede projektet op. For hende var det nemlig en mulighed for at bygge oven på de kompetencer, hun havde i forvejen.

- Jeg har en uddannelse som administrationsbachelor og har været projektmedarbejder i Lektier Online på Det Kgl. Bibliotek i Aarhus. Men jeg har haft svært ved at få de job, jeg drømmer om, fordi jeg har manglet de konkrete kompetencer, som jeg nu har fået. Det har betydet alt for mig, at være en del af projektet og jeg håber meget, at det fører til mit drømmejob, siger hun.

Og det er da også netop udsigten til at kunne arbejde inden for beskæftigelsesområdet, der har fået deltagerne til at springe ud i uddannelse igen.

- Jeg har ikke taget en eksamen siden 1984, så for mig har det været vigtigt, at HK har gjort det let tilgængeligt for mig at studere igen. Når man har været væk fra uddannelsessystemet i mange år, kan det godt være lidt uoverskueligt. Hjælpen fra HK, har gjort mig motiveret og begejstret og jeg er ikke i tvivl om, at jeg gerne vil studere endnu mere inden for beskæftigelsesområdet sideløbende med et job som sagsbehandler, siger Merete Haunstrup Sichlau.

De fire kvinder opfordrer HK til at lave flere lignende projekter.

- Jeg er rigtig glad for, at HK er mere og andet end bare en traditionel A-kasse. De nøjes ikke med at udbetale dagpenge. De fokuserer også på, hvordan jeg kan få kompetencer, så jeg står stærkere i min jobsøgning. Jeg meldte mig ind i HK, netop fordi HK gav mig den her mulighed, siger Tine Skou Pedersen.

Om projektet fører til fast arbejde kan kun tiden vise, men alle fire er optimistiske.

- Jeg tror på, at vi har gode muligheder for job, fordi vi kommer med så meget mere i bagagen. end bare en uddannelse. Vi har også en masse erhvervserfaring og kompetencer fra andre brancher. Med den uddannelse, vi nu har taget, er vi klædt på til et job på et jobcenter eller i en a-kasse, fordi vi har fået nogle meget konkrete værktøjer til at varetage sådan et job, siger Nejra Saskin.

I videoen kan du høre Stella, Nejra, Tine og Merete fortælle, hvad de har fået ud af kurset.


Efteruddannelse Job og uddannelse Uddannelse

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460

Læs mere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk