HK.dk logo

Mød dine HK-kolleger fra generalforsamlingen

27. marts 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

170 medlemmer af HK Kommunal Midt deltog i generalforsamling og genvalgte sektorformand Pia Tørving. Mød nogle af dine HK-kolleger fra aftenen og hør deres tanker om generalforsamlingen - og om tilværelsen som HK’er.

Læs også hvad Pia Tørving, formand i HK Kommunal Midt, synes om sit genvalg og generalforsamlingen generelt: Glad og genvalgt formand glæder til til arbejdet

Anette og Flemming, Nordfyns Kommune

Annette og Flemming, Nordfyns Kommune, bruger bl.a. generalforsamlingen i HK Kommunal Midt til at "holde sammen" med andre om udfordringer og emner.

Annette og Flemming, Nordfyns Kommune, bruger bl.a. generalforsamlingen i HK Kommunal Midt til at "holde sammen med andre" om fælles udfordringer og emner.

Annette Speedtsberg, Nordfyns Kommune:
”…måden, vi kan holde sammen på”
- Jeg er fra Nordfyns Kommune og havde i 2010 25 års jubilæum i HK, hvor jeg deltager i alt det, jeg overhovedet kan komme til af kurser, arrangementer og så vidt muligt også til generalforsamlinger. Jeg vil gerne være en del af det, fordi jeg tænker, at det er måden, vi kan holde sammen på. Vi holder sammen om nogle budskaber, fællesskaberne og de udfordringer, vi har. Lige nu kan jeg for eksempel se nogle udfordringer i, at mange HK-jobs går til AC’erne. Det skal vi til at have et stort fokus på. Der er også overenskomstforhandlingerne, hvor vi har gjort en masse gode ting. For eksempel ved ikke at være lønførende ved at bruge alle pengene på lokal løndannelse, og så sakker vi bagud.

Generalforsamlingen er også et godt netværk, og jeg deltager også nogen gange i nogle af de efteruddannelser, som man kan komme til. For eksempel omkring kommunikation, branding og andre ting.

Flemming Christiansen, Nordfyns Kommune:
”…mulighed for at mødes med andre”
- Generalforsamlingen giver mulighed for at mødes med andre og høre, at de sidder med nogle af de samme problemer som vi andre. 

Pia og Mia, OUH

Pia og Mia fra OUH synes det er vigtigt at høre HK støtter medlemmerne, og så er generalforsamling og andre arrangementer samtidig en god måde at få noget for sit kontingent på.

Pia og Mia fra OUH synes det er vigtigt at høre at HK støtter medlemmerne, og så er generalforsamling og andre arrangementer samtidig en god måde at få noget for sit kontingent på.

Pia V. Folsach, lægesekretær, OUH:
”Vigtigt, at HK støtter os…”
- Vi kommer for at hygge lidt og være sammen. Det er den mulighed vi har for at trække stikket ud og være sammen. Så er der lidt god mad og et godt foredrag. På min dagsorden står samtidig, at vi har travlt, og at vi er en sekretærgruppe, der er meget presset. Der er hele tiden nye projekter, og det er brandslukning med ren og skær overlevelse. Desværre har der derfor har der desværre heller ikke været så meget mulighed for at komme på kurser. Vigtigt, at HK støtter os og råber op.

Mia Juul, lægesekretær og tillidsrepræsentant, OUH:
”…fordi det interesserer mig, hvordan det går i HK”
- HK har været synlige og rundt på alle afdelingerne, når de har besøgt os på arbejdspladsen. Jeg er tillidsrepræsentant.  

Derfor er jeg også med i dag, fordi det interesserer mig, hvordan det går i HK. Vil gerne høre lidt om, hvad der skal ske i fremtiden.

Det er samtidig en 
mulighed for at møde tidligere kolleger, så vi hygger os samtidig med, at vi fornemmer, hvad der foregår her i dag. Der er også en del netværk i det, fordi jeg møder mine TR-kolleger. Får snakket lidt og rart at få set, at de alle sammen er her endnu. 

- Vi skal lægesekretærgruppen på banen, fordi gruppen er presset. Ikke bare her i HK Midt, men rundt i hele landet. Når der er TV fra sygehusene, så er det altid sygeplejersker og læger, det handler om, men vi er altså som lægesekretærer også en stor gruppe, der holder hele det her patientforløb kørende samtidig med alle vores andre opgaver. Vi er desværre lidt usynlige, selvom det er os, der sørger for den administrative røde tråd i et patientforløb. Samtidig er vi udfordret af nye IT-systemer, som vi skal lære samtidig med de daglige opgaver, og som vi også skal lære fra os omkring. 

Vi forsøger at komme til generalforsamlingen og også til andre foredrag, og vi prøver at opfordre vores kolleger til at tage med. For det er også en måde at få noget ud af sit medlemskab på. Der er også meget fin underholdning indimellem og altid noget med en positiv vinkel.

-  Det er jo noget af det, vi skal bruge derude på arbejdspladsen. Der er mange gode ting, og man lærer mange gode ting.

Rikke, Nordfyns Kommune

Rikke Aaby kommer til generalforsamling for at gøre sin indflydelse gældende, og for at være med i debatterne.

Rikke Aaby kommer til generalforsamling for at gøre sin indflydelse gældende, og for at være med i debatterne.

Rikke Aaby, tillidsrepræsentant for tandklinikassistenterne i Nordfyns Kommune:
”…for at gøre min indflydelse gældende”
- Jeg kommer til generalforsamling for at gøre min indflydelse gældende. Jeg kommer også for arrangementerne og for at mødes med de andre, få debatter om de ting, der bliver læst op som fælles punkter på vores dagsorden. Der er den meget punktlige dagsorden, man skal igennem, men det giver jo også anledning til de her snakke, man får efterfølgende. Og så er der selvfølgelig også maden og foredraget, der er med til at trække folk herud. 

Arbejdsmiljø er absolut en vigtig ting på dagsordenen, og som Pia Tørving netop sagde i sin beretning, så er vi pressede rundt omkring og skal løbe stærkere og stærkere derude. Vi føler måske heller ikke altid, at lønnen følger med, fordi der er konkurrence derude og fordi der skal skæres ned i kommunerne. Derfor synes jeg, der er rigtigt mange ting at kæmpe for i de her år, hvor man mærker stramningerne. 


Bjarne, Odense Kommune

For Bjarne giver generalforsamlingen en oplevelse af, at "...vi alle er et fag".

For Bjarne giver generalforsamlingen en oplevelse af, at "...vi alle er et fag".

Bjarne Sylvest, teamansvarlig i lønteam, Odense Kommune:
”…giver en oplevelse af, at vi er et fag”
- Jeg forsøger som regel at komme til generalforsamlingen, og har gennem årene været aktiv som menigt medlem af HK. Var også for mange år med til at starte en elevforening i Odense Kommune. 

Generalforsamlingen giver en oplevelse af, at vi er et fag. Det er en del af det, jeg synes, jeg får ud af, og så er det også en chance for at møde gamle kolleger på tværs.

- Jeg har naturligvis stor respekt for det, vores 
faglige organisation gør, og hvad det betyder. Så det er også i respekt for organisationen, at jeg deltager i generalforsamlingen.
 
- Da jeg arbejder meget med noget teknisk-administrativt, så er den teknologiske udvikling noget, vi har meget fokus på. Vi er jo meget systemafhængige og følger med i den udvikling. Der er i hvert fald et fokus. Der er mange steder i det offentlige, hvor man er afhængig i IT-systemer, og det betyder meget for det administrative lag. Så det er da helt sikkert et issue, og så alt det klassiske omkring arbejdsmiljø. For eksempel en heftig ting i vores hverdag, hvor vores organisationer er så ustabile og udsat for løbende organisationsændringer. De er en pest og er ikke godt for produktiviteten. 

Erminka, OUH

Erminka

Erminka fra OUH siger om generalforsamlingen: "Jeg kan godt lide det fællesskab, at vi mødes og holder sammen, hjælper hinanden og man er der for hinanden. Og vi kan faktisk løfte meget sammen og i fællesskab."

Erminka Keric, HR-specialist, OUH:
”…vi kan faktisk løfte meget sammen”
- Jeg har været tillidsrepræsentant og en del af bestyrelsen på OUH, men har været nødt til at holde en pause. Kender vores formand og ved, at hun er politisk rigtigt god. Det vil jeg gerne bakke op om ved at komme her i dag. 

Jeg kan godt lide det fællesskab, at vi mødes og holder sammen, hjælper hinanden og man er der for hinanden. Og vi kan faktisk løfte meget sammen og i fællesskab. 

- Jeg har været til rigtigt mange ting i HK. Det kunne jeg også se med de slideshow, der kørte indei salen. Jeg havde været med til mange af de ting, der blev vist, og man får noget med hver gang, som man kan bruge, og som man har med tilbage til sine kolleger. Man henter rigtig meget inspiration og får netværk til en generalforsamling. Det kan for eksempel være en god ting for de afdelinger, hvor der måske kun sidder en enkelt eller et par sekretærer. 

Generalforsamling


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk