HK.dk logo

Viden er alfa og omega for forandring

27. marts 2017  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

At Anat Taboul Henriksen i dag kan kalde sig socialformidler, har fået mere ansvar og flere spændende opgaver, takker hun både sin fagforeningsformand og sine chefer for. For de har på forskellig vis motiveret hende til at tage skridtet ud ad en vej, som hun aldrig havde turdet at gå på eget initiativ.

– På et møde i fagforeningen, HK Kommunal Hovedstaden, hørte jeg vores formand, Winnie Axelsen, tale om nødvendigheden af at uddanne sig livet igennem og om kompetencefonden, hvor der ligger penge til uddannelse. Så da min chef også kom og spurgte, om ikke en diplomuddannelse var noget for mig, begyndte jeg for alvor at tænke på, om mere uddannelse ville være noget for mig, fortæller Anat, der derfor lige nu er i fuld gang med en diplomuddannelse og kun mangler sit afgangsprojekt.


Kunne ikke selv vælge til og fra

Anat

Anat Taboul Henriksen. Foto: Berit Andersen

Med til at kickstarte hendes overvejelser om mere uddannelse var en fyringsrunde på hendes arbejdsplads i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor hun som administrativ medarbejder sad på området for modermålsundervisning. I den forbindelse skulle medarbejdere udfylde et kompetenceskema med deres arbejdsopgaver og uddannelsesbaggrund. Og det var her, at det for alvor blev tydeligt for Anat, at hun var en af dem på arbejdspladsen, der var dårligst rustet uddannelsesmæssigt.

– Jeg følte, at jeg sad i en situation, hvor jeg ikke selv kunne vælge til og fra. Jeg frygtede, at jeg var en af dem, der ville være ligetil at fyre. Derfor gik jeg til min chef og sagde, at jeg overvejede noget mere uddannelse. Og den var hun heldigvis helt med på, fortæller Anat.

Samtidig erkender hun, at udfordringerne stod i kø. En ting var, at hun havde mand og tre børn. Og en anden at hun fuldtidsjob. For kunne det nu hænge sammen at læse i to-tre år, gå til eksamener og samtidig passe familien, spekulerede hun. Endnu en udfordring var, at hun manglede en del af forudsætningerne for at kunne komme i gang med en diplom i socialformidling. Men efter en positiv skubben på fra arbejdspladsens side, endte hun med at tage springet. Og om det siger hun i dag, at 'bare er det bedste, jeg har gjort for mig selv i mange år'.

Viden er vejen frem

Først og fremmest synes Anat, at hun har fået en masse ny viden. En viden, hun grundlæggende ser som alfa og omega for al forandring. For hende har den givet en langt større indsigt i det, hun laver, og en langt større forståelse for de borgere, hun hver dag sidder overfor.

– Det betyder, at jeg bedre kan hjælpe dem. Og det er jo en fantastisk dejlig følelse, som hun siger.

Jobmæssigt sidder hun det samme sted som før, men opgaverne har ændret sig, og hun har fået mere ansvar. Til alle andre i hendes situation vil hun derfor gerne sige, at det er utrolig vigtigt at huske at sikre sine egne kompetencer. For uden viden taber HK'erne kampen til de bedre uddannede kolleger, som hun ser det. Og hun pointerer også, at man selvfølgelig skal være klar på, at det kræver en ekstra indsats.

– Men gevinsterne er bare så meget desto større. Med ekstra uddannelse udvider man jo også sine egne muligheder på arbejdsmarkedet og kan søge flere spændende job, når man både kan det administrative og har bygget noget ekstra på, påpeger hun. Så det er bare at komme i gang. Du kan godt!

Job og uddannelse Karriereudvikling Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk