HK.dk logo

Kliniksekretærer hos kiropraktorer får ny overenskomst

28. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Knæk og bræk: Udover en lønforhøjelse til alle giver den nye treårige overenskomst med kiropraktorforeningen ret til seniorfridage og flere penge på fritvalgskontoen.


Rygrad på hvid baggrund.

Kliniksekretærer og andre HK-ansatte hos kiropraktorer har netop fået en ny overenskomst. HK/Privat og Dansk Kiropraktorforening er blevet enige om en treårig aftale, som blandt andet giver en lønstigning til alle HK-ansatte.

I løbet af de tre år, aftalen løber, bliver lønnen reguleret med 420 kroner ekstra per måned på alle løntrin pr. 1. april de to første år og så 450 kroner i det sidste år. Den lønstigning kan ikke modregnes i de personlige løntillæg, understreger Charlotte Meyer, faglig sekretær i HK/Privat.

- Det er en fornuftig og rimelig lønstigning til medlemmerne. Men samtidig er det også et godt afsæt til lønforhandlinger på den enkelte klinik, for lønningerne kan sagtens tåle at stige mere, siger hun.

Samtidig er det aftalt, at sygdom betragtes som en hindring for afspadsering. Det vil sige, at hvis du melder dig syg på en aftalt afspadseringsdag, tæller det ikke som afspadsering.

Derudover stiger fritvalgskontoen med to procent i perioden, så den kommer op på i alt tre procent. Medarbejderne kan blandt andet selv bestemme, om pengene på kontoen kan bruges til udbetaling eller pension.

Desuden kan børnefamilier bruge fritvalgspengene til at købe sig til børneomsorgsdage, mens seniorer får ret til at købe sig til seniorfridage.

Forskudttidstillægget – altså tillægget for tilrettelagt arbejde mellem 18.30 og 07.30 – stiger med 1.6 procent hvert af aftalens tre år.

- Alt i alt er det en udmærket aftale, vi har forhandlet på plads, siger Charlotte Meyer

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk