HK.dk logo

"Luk røven" var over stregen

28. marts 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er grænser for, hvad man kan tillade sig at sige til en kollega, men at udsagnet ”luk røven” er nok til en direkte fyring undrer den pågældende fagforening

Luk røven.

Sådan lød den direkte bemærkning fra en kollega til en anden, men da vedkommende ikke ønskede at sige undskyld, mente arbejdsgiveren at en sanktion var nødvendig.

Det fortæller ingeniørforeningen (IDA) i en pressemeddelelse om en sag, hvor en ophedet diskussion førte til en fyring af den ene medarbejder.

Men det er langt over stregen, mener IDA.

Bør kun koste en advarsel

- Ja, man skal tale pænt til hinanden, også selv om bølgerne går højt. Skulle man komme til at træde over stregen, så bør det fx koste en advarsel, og ikke en fyring, skriver IDA i pressemeddelelsen.

En holdning som også deles af HK Kommunal, fortæller juridisk konsulent Henrik Gammelholm.

Bemærkningen faldt i forbindelse med en diskussion om implementeringen af et IT-system, som IDA-medlemmet havde ansvaret for.

Vedkommende havde gennem længere tid været frustreret over, at kollegaen var meget negativ over for IT-system og implementering – og det blev til sidst åbenbart for meget for den It-ansvarlige, der i øvrigt har været ansat i 16 år uden anmærkninger.

IDA stævner nu virksomheden for usaglig fyring og kræver seks måneders ekstra løn til medlemmet.HR, økonomi, it og stab Fyret

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460

Læs mere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk