HK.dk logo

Pia kom i arbejde med HK

28. marts 2017  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter fire måneders ledighed vendte Pia Kleinschmidt tilbage til job med hjælp fra HK JobBørs


- Det var dejligt at føle, at HK kender mig og var opmærksom på ledige stillinger, der kunne passe til mig, siger Pia Kleinschmidt.


- Det var dejligt at føle, at HK kender mig og mit fagområde. Det var en stor hjælp.

Pia Kleinschmidt er glad for den hjælp, hun har fået fra HK JobBørs. Og som efter fire måneders ledighed bragte hende tilbage i job – i første omgang dog som vikar.

Selv har hun har været i kontakt med rigtig mange ledige i de 20 år, hvor hun har haft job i forskellige arbejdsløshedskasser. Her har hun bl.a. rådgivet ledige om jobsøgning og reglerne i dagpengesystemet og beregnet deres dagpenge.

I november mistede hun imidlertid sit job og stod nu i samme situation, som de mange ledige, hun selv har været i kontakt med.

- Jeg blev meget ked af det og mistede lidt troen på, at jeg som 55-årig kunne finde et nyt job. Det er ikke en god alder at blive arbejdsløs. Jeg sad tilbage med følelsen, at jeg ikke duede og havde slet ikke lyst til at skilte med, at jeg var ledig, fortæller hun.

Kun hendes store interesse – som instruktør i pardans – holdt hende oppe.

- Samtidig med, at jeg havde det skidt over min jobsituation, søgte jeg ledige stillinger, som jeg skal. Men min egen branche er jo noget smal, så jeg havde faktisk opgivet håbet om at komme tilbage. Derfor søgte jeg bredt.

Med i HK JobBørs
Da Pia Kleinschmidt meldte sig ledig lagde hun samtidig sit cv ind i HK JobBørs.

Jobbørsen er et gratis tilbud til HK-medlemmer og virksomheder om at matche ledige stillinger med kvalificerede ansøgere. Her rummer en database cv’er fra omkring 14.000 jobsøgende HK-medlemmer i hele landet; en tiendedel af dem er nordjyder. Databasen rummer både ledige og ansatte, der søger udfordringer i andre virksomheder.

- Kald os bare et dating-bureau, siger Lars Nonboe, der er jobformidler i HK JobBørs Nordjylland.

Når en virksomhed henvender sig til HK JobBørs for at få hjælp til at komme i kontakt med kvalificerede kandidater til en ledig stilling, leder han i databasens mange cv’er efter HK-medlemmer, der opfylder kravene.

- Vi er eksperter i HK-fag og ved, hvilke kvalifikationer, der kræves i de enkelte jobs. Vi kender også HK’s medlemmer og ved hvad de laver og kan. Derfor kan vi effektivt finde frem til egnede kandidater til ledige stillinger, fortæller Lars Nonboe.

- Vi kontakter kandidaterne og beder dem tage kontakt med virksomheden. Derefter blander vi os ikke mere.

JobBørsen gav gejsten tilbage
Pia Kleinschmidt begyndte snart at få henvendelser fra HK JobBørs om ledige stillinger i arbejdsløshedskasser, hvor hun også et par gange blev indbudt til samtale.

- At jeg hørte om ledige stillinger fra HK JobBørs begyndte at give mig mere gejst og tro på, at det nok skulle lykkes at komme i job igen. Det var dejligt at føle, at HK kender mig og var opmærksom på ledige stillinger, der kunne passe til mig, fortæller hun.

I dag er Pia Kleinschmidt tilbage i job med hjælp fra HK JobBørs. I marts startede hun i et vikariat hos børne- og ungdomspædagogernes a-kasse.

- Jeg kunne gå lige ind i jobbet, så jeg synes, at det er et perfekt match. HK JobBørs er en fantastisk service – både for medlemmer og for arbejdspladserne, siger Pia Kleinschmidt.Hjalp 143 HK-medlemmer i job sidste år

143 nordjyske HK-medlemmer fik sidste år nyt job med hjælp fra HK JobBørs.

Det er gratis for HK-medlemmer og virksomheder at bruge HK JobBørs. Både ledige og ansatte, der er på udkig efter nyt job, kan lægge cv ind på HK’s jobportal. HK holder øje med jobmulighederne og foreslår dig som kandidat, når en arbejdsgiver henvender sig til os med et job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer.

I HK Nordjylland kan du kontakte jobformidler Lars Nonboe på e-mail jobboers-nordjylland@hk.dk eller telefon 3364 2903.


LÆS MERE OM HK JOBBØRS 

Jobbørs Jobformidling

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk