HK.dk logo

Stem nej ved urafstemningen

28. marts 2017  |  HK Transport & Turisme Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vi HK’ere, som hører til i Branchesektion Transport & Turisme, er nogle af dem, som bliver ramt af, at vi er på vej til at blive et 24-timers samfund. Flere og flere af os arbejder allerede uden for almindelig arbejdstid – eller kommer til det. Det er alment kendt, at det har store konsekvenser for helbred og for det sociale liv. Blandt andet derfor valgte Branchesektion Transport & Turismes bestyrelse, at vores hovedkrav ved overenskomstforhandlingerne i 2017 (OK17) skulle være:
  • at arbejde på ubekvemme tidspunkter skulle reduceres - kompenseres med frihed.
Kravet er blevet konstruktivt diskuteret både på HK/Privats Tillidsmandstræf og ikke mindst af HK/Privats øverste myndighed - Sektorbestyrelsen. Og det kom da også til at fremgå af HK/Privats ønsker til overenskomstfornyelsen.

Desværre vandt det ikke gehør ved forhandlingerne af det såkaldte industriforlig - altså Industriens funktionæroverenskomst, som blev forhandlet mellem Dansk Industri (DI) og CO-industri, som HK/Privat er med i. Og derfor har emnet haft svært ved at slå igennem ved de efterfølgende forhandlinger, som har været i det forhandlingsudvalg, som ligger under Branchesektion Transport & Turisme.

Det er kun lykkedes Landsorganisationen (LO) at få forhandlet denne ordlyd med i mæglingsforslaget, som vi skal stemme om:

”Der igangsættes et analysearbejde med henblik på fortsat at støtte parternes samarbejde og fælles ansvar for gode arbejdsforhold, der understøtter, at alle får at langt og sundt arbejdsliv".

Derfor opfordrer et flertal i Branchesektion Transport & Turismes bestyrelse medlemmer til at stemme NEJ ved urafstemningen om overenskomsterne i 2017.

Bestyrelsen anerkender det store arbejde, de forskellige forhandlingsudvalg under Branchesektion Transport & Turisme har lavet - ikke mindst de forlig, som de er nået frem til. Men så længe, der ikke er taget hul på en nedsættelse af arbejdstiden for funktionærer, som arbejder på ubekvemme arbejdstider, så siger vi NEJ TAK.

Med venlig hilsen

Ole Skovbo Sørensen
Formand for Branchesektion Transport & Turisme


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk