HK.dk logo

Herlev Hospital skal spare 45 millioner

30. marts 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Medicinudgifterne er løbet løbsk på Herlev Hospital, derfor skal der spares 45 millioner. Og pengene skal findes på lønbudgettet.

På Herlev Hospital har medarbejderne i sidste uge fået en intern orientering om, at der skal spares 45 millioner kroner. Hospitalsdirektør på Herlev Hospital, Klaus Lunding, forklarer, at fordi Herlev Hospital er "et fyrtårn indenfor kræftbehandling i regionen, er vi særligt sårbare overfor stigende medicinudgifter til ny og bedre kræftbehandling til de mange patienter".

Besparelsen på Herlev Hospital kommer lige efter, at alle hospitaler i region Hovedstaden har netop, været igennem en samlet sparerunde på 360 millioner kroner - alene i budgettet for 2017, skriver TV2 Lorry.

Grænser for hvor mange lægesekretærer, man kan skære væk

Formand for DL, Nathali Shaap Degn, er rystet over, at de stigende udgifter til medicinpriser skal findes på lønbudgettet.

- Jeg synes, at det er helt urimeligt. Det er simpelthen ikke alt, man kan spare på lønbudgettet, siger hun.

Formand for overlægerådet, Peter Sommer Ulriksen, kalder i Ugeskrift for læger besparelserne ”tragikomiske”.

- Hvorfor er det, at vi - som det ene af to kræfthospitaler i regionen - skal bøde?, spørger Peter Sommer Ulriksen, der er overlæge på hospitalets radiologiske afdeling. Hér vil der skulle ske en besparelse på 2,5 mio. kr. - forventeligt på lønbudgettet.

- Der ryger helt sikkert nogle stillinger, og på min som andre afdelinger højst sandsynligt også lægestillinger. Der er grænser for, hvor mange lægesekretærer man kan blive ved med at skære væk, siger han til Ugeskrift for læger.

I begyndelsen af maj har hospitalet overblik over omfanget af eventuelle opsigelser.


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk