HK.dk logo

HK'ere hos fysioterapeuter får ny overenskomst

30. marts 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Danske Fysioterapeuter og HK/Privat er blevet enige om en ny treårig overenskomst for kliniksekretærer.


Billede af menneskets muskler

HK’erne hos Danske Fysioterapeuter har fået en ny overenskomst. HK/Privat og arbejdsgiverorganisationen Danske Fysioterapeuter er blevet enige om en ny treårig overenskomst for kliniksekretærer. Aftalen giver blandt andet alle ansatte lønstigninger hvert år i aftaleperioden.

D. 1. april 2017 stiger lønnen med 400 kroner for alle løntrin. Det samme sker d. 1. april 2018, mens lønnen d. 1. april 2019 bliver hævet med 360 kroner, fortæller Charlotte Meyer, faglig sekretær i HK/Privat.

- Det er en pæn lønstigning uden at være prangende, og det er noget, alle medarbejderne får. Samtidig er det et godt afsæt til de personlige lønforhandlinger på klinikken, siger hun.

Desuden stiger fritvalgsordningen til 2,75 procent i perioden. Børnefamilier kan bruge fritvalgspengene til at købe børneomsorgsdage, mens seniorer får ret til at købe seniorfridage.

Som noget helt nyt får de ansatte nu fuld løn under graviditets-, barsels- og forældreorlov i sammenlagt 27 uger. Det gælder også ved adoption. Fædre får fuld løn under fædreorlov i to uger.

Samtidig er det aftalt, at ved dødsfald får en eventuel samlever til den afdøde kliniksekretær ret til tre måneders lønudbetaling, hvis de har været samlevende i mindst to år.

- Alt i alt er det en fornuftig aftale, vi har fået på plads, siger Charlotte Meyer.

OK2017 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk