HK.dk logo

Unge er ansvarlige, når det kommer til pension

30. marts 2017  |  HK Kommunal  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Danske unge er i gennemsnit 22,7 år første gang, de indbetaler til deres pensionsordning.

Vi kan sove trygt om natten vel vidende, at den unge generation er fornuftig og opfører sig økonomisk ansvarligt. Det er i hvert fald tendenserne i en undersøgelse, Sampension har lavet blandt et udsnit af danske unge.

I januar 2017 spurgte Sampension nemlig i samarbejde med analysefirmaet Epinion knap 2.000 unge mellem 20 og 35 år om deres forhold til pension og boligøkonomi, og resultatet af de efterfølgende kvalitative interviews tegner et billede af en snusfornuftig - men dog også kritisk generation, der kan og vil selv.

Unge klarer sig selv

Vidste du for eksempel, at unge i gennemsnit er 22,7 år, når de første gang indbetaler til en pensionsopsparing? Eller at kun ni procent af de unge stik imod udmeldinger fra ejendomsmæglerne landet over får hjælp af forældrene til finansieringen af deres ejerbolig? Og hvad med nyheden om at næsten halvdelen af de unge mener, at egenindbetalt pension er grundstenen til at sikre sig økonomisk i alderdommen – og at det tal er langt højere for Sampensions kunder?

Undersøgelsen peger altså i retning af en selvstændig og økonomisk ansvarlig generation, som ikke anser ejerboligen som den væsentligste brik i at sikre sig økonomisk på sine ældre dage – det er stadig den egenindbetalte pension, der skal sikre det økonomiske fundament som pensionist.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk