HK.dk logo

Kunne du tænke dig et bedre arbejdsliv?

31. marts 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nu inviterer din fagforening dig til at være med i forberedelserne til en ny udgave af overenskomsten, OK18.

Under sloganet 'Råd til mere' beder HK Stat medlemmerne overveje og fortælle, hvilke forbedringer i overenskomsten, der kan gøre deres arbejdsliv lidt – og gerne meget – bedre. 

- Det går godt i Danmark. Krisen er for længst forbi. Efter år med smalhals og små lønstigninger har samfundet råd til at give de statsansatte nogle rimelige forbedringer af løn- og arbejdsvilkårene. Derfor siger vi 'Råd til mere'. Vi siger det også, fordi medlemmerne skal have råd til mere, forklarer Rita Bundgaard, formand for HK Stat, om det dobbelte budskab i OK-kampagnens slogan. 

Du vil støde på OK-kampagnen både i dit fagblad, her på HK's hjemmeside, i HK Stats nyhedsbrev og på Facebook – hvis du følger HK Stat.  

I den overenskomstperiode, der nu går på hæld, ser de samlede generelle lønstigninger ud til at nå op på godt 4 procent over 4 år. Heri er indregnet det løft på halvanden procent, lønningerne får til december i år. Altså meget sent i overenskomstperioden. 

På det private arbejdsmarked er der lige indgået nye 3-årige overenskomster til en værdi af op mod 7 procent plus de lønstigninger, der kommer ud af lokale tillidsfolks forhandlinger med virksomhedernes ledelser. 

Inspiration til dine krav 

Hvad betyder mest for dig? Sådan lyder overskriften på disse 4 sider, som bringes i HK Statbladet april og er skrevet for at inspirere og opildne alle medlemmer til at stille krav til den næste overenskomst. 

Og på bagsiden af bladet finder du en overenskomstmenu, hvor du fysisk kan krydse dine største ønsker til OK18 af.  

I løbet af april og maj møder HK Stats tillidsrepræsentanter fagforeningens formand og næstformænd ved i alt 7 møder rundt i landet for at drøfte ønsker og krav til overenskomstfornyelsen. Et af formålene er at give tillidsfolkene inspiration til at diskutere overenskomstkrav med kollegerne på arbejdspladserne bagefter. 

Krav fra både de enkelte medlemmer og fra HK-klubber på arbejdspladserne kan man taste ind online på Hvilke retter skal der være på din overenskomstmenu? 

Der bliver også mulighed for at skrive frit fra leveren om sine OK-tanker på OK18 Debatten. 

Om alt går vel, træder en ny overenskomst i kraft for alle statens ansatte 1. april 2018. Men først skal både de ansatte, deres fagforeninger og arbejdsgiverne gøre et stykke arbejde. Se OK18-tidslinjen.

Og som medlem kan du altså få indflydelse ved at fortælle HK Stat, hvilke krav du gerne vil have igennem. For at netop dit krav ender på forhandlingsbordet og måske bliver til virkelighed, skal en del ting dog falde heldigt ud.


OK18 Stat

Netværket
OK18-debatten

Netværket
OK18-debatten


Overenskomst 2018

Følg med

Overenskomst 2018


Følg med

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk