HK.dk logo

Flere elever melder sig ind

03. april 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Flere elever mener, det er en god idé at være med i HK Handel MidtVest. Ved udgangen af februar var der 50 flere elever end samme tid sidste år.

To af de elever, der har valgt at melde sig ind i HK, er 22-årige Merete Klausen fra Mønsted og 21-årige Andreas Olesen fra Viborg. 
De er begge i gang med uddannelsen til salgsassistent. Et uddannelsesforløb, der strækker sig over to år, og som er en kombination af praktik i Bilka i Viborg og teori på Dansk Supermarked Groups kursuscenter, Bøgehøj i Ebeltoft.
Merete Klausen har været elev i Bilka i Viborg siden august 2016 og Andreas siden marts samme år.
- Jeg meldte mig ind i HK, da jeg startede som elev. Det var for at være sikret dagpenge, hvis jeg står uden job, når jeg er færdig med min uddannelse, fortæller Andreas.
- Jeg meldte mig ind i december efter at have spurgt mine forældre til råds. De mente begge, det var en god idé at være medlem af en fagforening, så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne melde mig ind i HK, siger Merete.

Godt med backup fra fagforening

Merete Klausen og Andreas Olesen er to af de elever, der har valgt at melde sig ind i HK Handel MidtVest

Merete Klausen  og Andreas Olesen er to af de elever, der har valgt at blive medlemmer af HK Handel MidtVest.

Merete peger på, at det er godt at have fagforeningen som backup, hvis der skulle opstå problemer under uddannelsen.
- Du kan gå til HK, hvis du løber ind i et problem og kan også bruge fagforeningen, hvis du skal have tjekket op på din lønseddel eller din arbejdsplan, fortæller Merete og Andreas.
De har endnu ikke gjort brug af HK’s mange tilbud om kurser og arrangementer men lægger vægt på, at de som medlemmer har muligheden for at deltage.

Flaskedreng tog springet til elev

En anden, der har meldt sig ind i HK, er 17-årige Mikkel Frausing fra Rødkærsbro. 
Han gik i 2. g på Bjerringbro Gymnasium men valgte at gå i gang med en uddannelse til salgsassistent. Han blev med start i januar i år tilbudt en elevplads i Dagli’ Brugsen i Rødkærsbro, hvor han havde været flaskedreng i godt et år. Skoleforløbet tager han på Handelsskolen Viborg, der er en del af uddannelsesinstitutionen Mercantec.
- Jeg føler, at springet har været godt. Jeg kan godt lide at snakke med kunderne, og arbejdet er spændende. Jeg får lov til at prøve en masse nye og spændende ting, siger han.
Og hør Mikkel fortælle om, hvorfor han er medlem af HK:


Elev

Nyttig viden for dig, der er elev


Uddannelse, løn, regler m.m.

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk