HK.dk logo

Ny kontrol-opgave på vej til kommuner

03. april 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Københavns Kommune vil have lov til at tjekke, om boliger med bopælspligt reelt bebos eller blot bruges til udlejning via Airbnb.

Udlejning via Airbnb skyder i vejret.

Ikke alene er antallet af senge via privat udlejning nu højere end antallet af hotelsenge, men visse byers boligmarked er nu så presset af privat udlejning, at de råber vagt i gevær.

Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL), vil have Christiansborg til at give kommunerne flere muligheder for kontrol, skriver Politiken søndag.

I København er boligmanglen ved at være massiv, og kommunen forsøger at tjekke, at boliger ikke står tomme, fx fordi de alene bruges til udlejning.

Mulighed for at møde op på adressen

Borgmesteren foreslår derfor, at kommunens kontrolfolk kan kræve at se lejekontrakter igennem for derigennem at kunne tjekke brugen af boligen.

Ligesom han også ønsker sig mulighed for at besøge konkrete adresser, som er under mistanke for at dække over reel udlejningsvirksomhed.

Dertil vil Morten Kabell have lov til at udstikke administrative bøder til synderne – frem for de skal undersøges af politiet.

Politiken forklarer i artiklen, at der i København findes eksempler på ejendomskomplekser, hvor op til halvdelen står tomme og kun bruges til udlejning.Ydelse og borgerbetjening HR, økonomi, it og stab

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

faglig sparring og ny viden - netværk for kontrolmedarbejdere


Log på og følg med

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk