HK.dk logo

Sexede fotos i jobansøgningen er no go

03. april 2017  |  HK Kommunal  |  Lucca Gomez Nerving Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Trutmund og kavalergang på billedet får chefer til at lægge jobansøgningen nederst i bunken.

Alt for mange unge danskere vælger at vedhæfte et upassende foto i deres jobansøgning, og det kan betyde, at de bliver fravalgt i ansættelsesprocessen, selvom deres kvalifikationer er i orden, skriver Finans.dk.

Det får Danmarks største vikarbureau, JKS, til at råde unge danskere mellem 18 og 25 år at tænke sig en ekstra gang om, inden de trykker på sendknappen.

- Når billedet byder på trutmund, kavalergang eller en vis "killinge-vibe", så bladrer sådan én som jeg hurtigt videre, skriver afdelingschef i JKS, Carina Nielsen Smedegaard, på de sociale medier efterfulgt af flere ansættelseschefer, som sagtens kan genkende tilsvarende ansøgninger.

Arbejdsmarkedsforsker: Firmaer har et medansvar

Også videncentret Dansk HR kalder de sexede fotos for et diskvalificerende element.

- Der er ingen tvivl om, at det er no go, hvis du spørger HR-chefer og rekrutteringsbureauer, siger Mette Nørlem, chief of staff hos Dansk HR til Finans.dk.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen mener, at behovet aldrig har været større for, at danske unge bliver vejledt om adskillelse mellem det private- og professionelle liv på Facebook.

-Så forvirringen er stor, konstaterer han og vurderer, at firmaerne har et medansvar, fordi de benytter sig af en mere og mere frisk tone i deres stillingsopslag, skriver Finans.dk.


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460

Læs mere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk