HK.dk logo

Skats redningsplan bekymrer skatteekspert

03. april 2017  |  HK Stat  |  HK SKAT  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På trods af Skats 6,9 milliarder store redningsplan er der ikke øremærket en eneste krone til kontrolindsatsen. Bekymrende, lyder det fra skatteadvokat. Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet efterlyser midler til kontrol.

0 ud af 6,9 milliarder kroner er øremærket til kontrolindsatsen i Skat. Politiken har efter indsigt i Skats budgetter konstateret, at der i 2017 er sat mindre end halvt så meget af til kontrol, som der var i 2011. I 2011 var 1,2 milliarder kroner afsat til kontrol. I 2017 er der sat 567,4 millioner af.  

De 6,9 milliarder, der er afsat til Skat over de næste 4 år skal gå til it-systemer og lignende – ingen midler er sikret at gå til kontrolindsatsen, skriver Politiken. Torben Bagge, der er skatteadvokat og ekstern lektor i Skatteret på Aarhus Universitet. Han kalder tallene "dybt bekymrende" 

- Når det kunne lade sig gøre at lave den svindel, som vi har set, skyldes det jo blandt andet manglende resurser, siger han, med henvisning til at kontrolområdet i løbet af de seneste år har været ramt af milliarddyre svigt. Overset udbyttesvindel, ignorerede lækager fra banker i skattely og en mangelfuld kontrol med momsfusk har kostet det danske samfund svimlende summer, siger Torben Bagge til Politiken. 

Peter Skærbæk er professor på CBS og forsker i budgetstyring. Han har gennemgået Skats budgetter for Politiken. 

- Det ser ud, som om de har en forventning om, at de bare lige skal igennem nogle hårde år med pinsler og trængsler, men så kommer der et system, som gør det hele godt igen, siger han og efterlyser en forklaring fra ledelsen i Skat: 

- De må kunne forklare, hvordan de vil holde niveauet med færre penge, siger han til Politiken. 

Efterlysning af kontrolmidler 

På nogle områder tjener hver skattemedarbejder op til 42 millioner kroner til statskassen om året.  Læs på dr.dk: Momskontrol giver overskud på 42 millioner kroner permedarbejder

Flere partier har foreslået at ansætte flere folk til kontrol. Senest har Enhedslisten og SF fremsat et forslag i Folketinget om 1.000 ekstra medarbejdere til kontrol

 Og Socialdemokratiet har for nyligt fremlagt deres plan for 1.000 nye skattekontrollanter.  SKAT

flere Nyheder om skat


Efter ny kritik: 4,7 milliarder er ikke nok til at rydde op i ejendomsvurderinger

28. september 2020  | HK Stat  | HK SKAT

Udgifterne til at rydde op og udvikle et nyt system til at vurdere danskernes ejendomme er allerede løbet op i 4,7 milliarder kroner. Men det er ikke nok, skriver Politiken. Konstitueret UFST-direktør erklærer sig enig i Rigsrevisionens kritik. Imens fortsætter afhøringerne i Skattekommissionen.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk