HK.dk logo

Roskilde Universitet holder fast i kutymefridage

06. april 2017  |  Sjælland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den offentlige sektor er hårdt ramt af besparelser – også kaldet effektiviseringer. Bevillingerne bliver færre og mindre, der sker omorganiseringer, fusioner, afskedigelser, og kutymefridage forsvinder.


Billede af Charlotte Levin, bestyrelsesmedlem i HK Stat Sjælland

Charlotte Levin, HK Stat Sjælland, glæder sig over det positive signal, som RUC-ledelsen sender ved at holde fast i de betalte fridage på grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag.

Nu er der flere steder usikkerhed omkring kutymefridagene, altså at medarbejderne har fri med løn grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag, uanset at disse dage ikke er nævnt i overenskomsten som fridage. Desværre er der lige faldet en dom i en voldgiftssag, som fastsætter, at det er OK, at arbejdsgiveren sløjfer kutymefridagene. 

Det er en rigtig trist udvikling, for medarbejderne i den offentlige sektor løber meget stærkt i hverdagen. Der er ikke mange goder som offentlig ansat. Mange steder betaler man selv for f.eks. julefrokoster, der er ikke frugtordninger, man får ikke julegaver og lignende, som man gør i mange private firmaer. 

HK Stat Sjælland mener, arbejdsgiverne bør være interesseret i, at deres arbejdsplads fortsat er attraktiv, og at der er fokus på god trivsel og godt arbejdsmiljø. Men når kutymefridagene fjernes, bidrager det ikke nødvendigvis til god trivsel og godt arbejdsmiljø. 

Roskilde Universitet (RUC) står midt i en stor sparerunde, hvor der skal skæres 12% af udgifterne. Det er noget, der kan mærkes på medarbejderne, og de har på den baggrund en presset organisation. Senest i 2007 justerede RUC på kutymefridagene, hvor 1. maj tidligere var en betalt fridag, men det blev ændret til, at man fremover fulgte den generelle vejledning fra Moderniseringsstyrelsen.

Imidlertid har universitetsledelsen ønsket at undgå usikkerhed omkring fridagene på grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag, både ovenpå voldgiftssagen og på den efterfølgende debat. Derfor har ledelsen valgt at melde ud i hovedsamarbejdsudvalget, at de 3 dage fortsat er betalte fridage for medarbejderne.

- Det er et godt signal og glædeligt for medarbejderne, og vi kan kun håbe, at andre arbejdsgivere vil følge det gode eksempel, udtaler Charlotte Levin, bestyrelsesmedlem i HK Stat Sjælland. Dette synspunkt bakkes 100% op af sektorbestyrelsen.

Stat Ferie

flere nyheder
fra HK Sjælland


Nyhedsarkiv

flere nyheder
fra HK SjællandNyhedsarkiv

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk