HK.dk logo

Karrieredage var en øjenåbner for lægesekretærelever

07. april 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Lucca Gomez Nerving Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vigtigheden af videreuddannelse og modet til at byde ind på nye arbejdsopgaver stod soleklart for deltagerne på DL og HK Kommunals karrieredage for lægesekretærelever.

Gå i gang med videreuddannelse, når I er færdige som lægesekretærer, og byd ind på nye arbejdsopgaver. Det var nogle af de vigtigste budskaber til de mange lægesekretærelever, der mødte op til DL og HK Kommunals karrieredage i henholdsvis Roskilde og Aarhus 4. og 5. april.

Flere oplægsholdere fortalte om mulighederne for videreuddannelse, og Jette Vollbrecht Amdi, ledende lægesekretær på Aarhus Universitetshospital, opfordrede eleverne til at byde ind på nogle af de mere krævende opgaver, da der ellers er risiko for, at andre faggrupper løber med dem.

Projektstyring og databehandling er godt at kunne

Ungdomskonsulent i HK Kommunal, Bastian Kjar, der arrangerede de to karrieredage, oplevede, at lægesekretæreleverne var meget optaget af deres jobmuligheder i fremtiden. Især fordi mange af dem frygter at miste deres job på grund af Sundhedsplatformen.

- Det var mit indtryk, at mange af deltagerne virkelig fik øjnene op for, hvor vigtigt det er at videreuddanne sig for at kunne byde ind på nye typer arbejdsopgaver. Det kan for eksempel være indenfor projektstyring og databehandling, som der kommer meget af i fremtiden, siger Bastian Kjar og fortsætter:

- For hvis man ikke videreuddanner sig, har man typisk en tendens til ikke at byde inde på nye typer af opgaver.  

25.000 kroner årligt til videreuddannelse

Nogle af lægesekretæreleverne var bekymrede for, om de kunne overskue at videreuddanne sig samtidig med et fuldtidsjob. Derfor var de også glade for at høre, at de har ret til en ugentlig fridag, hvis de læser en sundhedskommunom, ligesom de kan få op til 25.000 kroner årligt fra Kompetencefonden til kompetencegivende videreuddannelse.


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

besøg fremtidens lægesekretærer på facebook


DL ELEVER PÅ FACEBOOK

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk