HK.dk logo

Morgendagens arbejdsmarked var til debat på generalforsamling

07. april 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Livlig debat kendetegnede HK Sydjyllands nyligt overståede generalforsamling, hvor temaerne kredsede om fremtidens arbejdsmarked, og hvordan vi passer ind i det.


En veloplagt medlemsskare var torsdag den 6. april samlet i Parkhallen i Kolding til generalforsamling i HK Sydjylland.

Aftenens tema blev allerede slået an af formand Ole Kjær, da han fremførte sin mundtlige beretning.

- Hvordan sikrer vi os, at et kommende arbejdsmarked kan rumme alle de mennesker og alle de værdigheder, som vi repræsenterer, spurgte han i sin indledning.

Den digitale udvikling går stærkt, og lige nu ser det ud til, at 70% af de nuværende HK-job vil være afskaffet eller automatiseret indenfor de næste 10-20 år.

- Det er ikke vores holdning, der sætter dagsordenen, det gør pengene. Derfor bliver vores opgave at klæde flest muligt på til at deltage i fremtidens arbejdsmarked og holde hånden under de sidste, konkluderede Ole Kjær.

Ukendt territorium for fagbevægelsen

Da programmet senere bød på et oplæg fra journalist og forfatter Peter Hesseldahl, kom folk for alvor op af stolene.

Han forudså nemlig et samfund med mange flere digitale platforme som Uber og diverse ”daglejer-børse”, hvor private og firmaer kan købe professionelle tjenester af dem, der stiller sig til rådighed.

- Mange chauffører var glade for Uber, fordi de kunne arbejde, når det passede dem. Der er stor fleksibilitet i den måde at arbejde på. Forbrugerne er også glade, fordi det gør mange ting nemmere og billigere. Så det har faktisk potentiale til at blive et godt scenarie, sagde han og vendte derefter blikket mod salen:

- Og det er her, det bliver interessant for jer som fagbevægelse. For hvordan sørger vi for, at det bliver et godt scenarie, hvor folk arbejder på rimelige vilkår? Det er ukendt territorium for jer, men det er nødvendigt at finde løsninger. For der bliver færre og færre af jeres almindelige medlemmer, og flere og flere der arbejder på den nye måde, sagde han.

Emnet blev debatteret livligt af de mange fremmødte, der dannede et engageret fællesskab på årets generalforsamling.

Se video fra generalforsamlingen

Generalforsamling Medbestemmelse Medlemsdemokrati

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk