HK.dk logo

Regionerne vil have flerårige økonomiaftaler

07. april 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Væk med produktivitetskrav, omprioriteringsbidrag og anlægsloft, lyder det fra Danske Regioner, der også vil have flerårige økonomiaftaler.

På Danske Regioners generalforsamling skulle de ikke engang stemme om det, da generalforsamlingen skulle udstikke retningslinjerne frem mod forhandlingerne om den kommende økonomiaftale med regeringen.

Der skal være en mulighed for at indgå flerårige budgetter og så skal der arbejdes for at slippe af med omprioriteringsbidrag, anlægsloft og produktivitetskrav.

Fra talerstolen på generalforsamlingen lød det således fra Bent Hansen, formand for Danske Regioner:

- Regionernes finansieringsmodel bør ændres fra 2018, så produktivitetskravet og aktivitetspuljen bortfalder. Med ren bloktilskudsfinansiering får regionerne ansvar for at levere sundhed til befolkningen inden for en fast budgetramme. Vi skal have friere rammer til at tilrettelægge opgaverne i samarbejde med praksissektoren, kommunerne og private aktører med det formål at gøre det rigtige for patienterne og det rigtige for samfundsøkonomien, lød det fra formanden ifølge DKøkonomi.dk. 


Politik

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk