HK.dk logo

Sliktrolden dømt til at betale penge til HK-medlem

07. april 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

20-årige Anita skal have godt 19.000 kroner af sin tidligere arbejdsgiver i manglende feriepenge og godtgørelse for, at hun ikke fik de timer, hun blev lovet.

Anita Korsbæk Pedersen er glad. Rigtig glad. 
Hun har med hjælp af HK MidtVest fået rettens ord på, at hendes tidligere arbejdsgiver, Sliktrolden i Viborg, skal betale hende 18.968,13 kroner plus renter samt sagens omkostninger, i alt 19.566,79 kroner.
Anita blev ansat hos Sliktrolden 11. august 2015. Hun havde et sabbatår fra studierne og arbejdede hos Sliktrolden indtil 21. januar 2016. 
I ansættelseskontrakten, som hun skrev under på, blev hun lovet et ugentligt timetal på 18 timer i forretningens åbningstider. Og så mange timer arbejdede hun også i starten af ansættelsesforløbet, men så blev timetallet lavere og lavere.
- Det betød, at jeg ikke havde ret mange penge, så økonomien blev stram, og op til jul, kunne jeg se, jeg ikke havde penge til julegaver. Så jeg spurgte min arbejdsgiver, hvorfor jeg ikke havde så mange timer, som jeg var blevet stillet i udsigt. Men jeg fik ikke rigtigt noget svar, fortæller hun.

Feriepenge ikke indbetalt

Anita Korsbæk Pedersen.

- Jeg meldte mig ind i HK i november 2014, da jeg gik på Handelsskolen Viborg, og jeg synes, kontingentet har været godt givet ud. Det er dejligt, at du bare kan ringe og få hjælp, siger Anita Korsbæk Pedersen. 

I december 2015 fik Anita et brev fra FerieKonto, som kunne oplyse, at hendes arbejdsgiver ikke havde indbetalt feriepenge. 
Anita gik til sin fagforening HK MidtVest, som kunne konstatere, at der ikke kun manglede feriepenge. Ansættelseskontrakten var heller ikke i orden, idet der stod, at der var et opsigelsesvarsel på én dag for begge parter. 
Som butiksansat var Anita ellers omfattet af Funktionærloven og et opsigelsesvarsel på tre måneder. Endelig kom, at Anita ikke havde fået de timer, hun var blevet lovet i ansættelseskontrakten. Og HK valgte derfor at rejse en sag mod Sliktrolden.

Medhold i retten

10. marts 2017 besluttede Retten i Viborg, at Anita havde ret til en godtgørelse, fordi hun i månederne oktober 2015 til og med januar 2016 ikke havde haft 18 timer om ugen trods en berettiget forventning. 
Hun skulle også have en godtgørelse for mangler ved ansættelsesbeviset. Endelig skulle hun havde udbetalt feriepenge. I alt er Sliktrolden blevet dømt til at betale 18.968,13 kroner plus renter samt sagens omkostninger, i alt 19.566,79 kroner.

Kontingent givet godt ud

- Jeg meldte mig ind i HK i november 2014, da jeg gik på Handelsskolen Viborg, og jeg synes, kontingentet har været godt givet ud. Det er dejligt, at du bare kan ringe og få hjælp, siger Anita Korsbæk Pedersen og fortsætter: 
- For mig har sagen ikke handlet så meget om pengene men mere princippet om, at man som ansat ikke skal kunne blive snydt af en arbejdsgiver.
Anita er dog ikke blevet afskrækket fra at arbejde i butik og er gået i gang med en uddannelse til salgsassistent som elev i en større butikskæde.

Retssager Arbejdstid

køb billetter med  Kulturciklen online via hk.dk


Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk