HK.dk logo

Jobkonsulentens personlighed afgør lediges jobchancer

11. april 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er helt afgørende, at de ansatte på jobcentrene tror på, at den ledige kan komme i job. Samtidig falder chancen for at få job markant ved skift af sagsbehandler, konkluderer ekspert.

De ansatte på landets jobcentre bærer et stort personligt ansvar for, om det lykkes kontanthjælpsmodtagere at få et arbejde. Det viser en ny stor undersøgelse fra Væksthusets Forskningscenter.

Er sagsbehandleren positiv og tror på, at den ledige er i stand til at slippe ud af arbejdsløshedskøen, så vokser chancen for succes, viser undersøgelsen. Omvendt kan negative jobkonsulenter ødelægge kontanthjælpsmodtageres chancer for at få et arbejde. 

Fra en til 27 procent

Jobkonsulentens tilgang og tro på borgerens jobmuligheder har ifølge forskningschef Charlotte Hansen, Væksthusets Forskningscenter, en langt større betydning, end vi hidtil har vidst. 

- Det er helt utrolig afgørende, at sagsbehandleren tror på, at den ledige kan komme i job, siger forskningschefen, der står bag de nye resultater.

Det er første gang, det bliver dokumenteret, at muligheden for at komme i job ikke alene afhænger af den lediges kompetencer og antallet af stillingsopslag. I gruppen af ledige, der ikke har sagsbehandlerens tiltro, kommer kun 1 procent i job efter et år, mens det drejer sig om 27 procent i den gruppe, som sagsbehandleren tror på.

Ringe jobudsigter ved sagsbehandlerskift

Undersøgelsen viser samtidig, at kontanthjælpsmodtageres jobchance er påvirket af sagsbehandlerskift. Et sagsbehandlerskift reducerer jobchancen for den enkelte med 22 procent. Og 40 procent af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere oplever ifølge undersøgelsen mindst ét sagsbehandlerskift.

- Vi har nu et forskningsmæssigt belæg for at sige, at sagsbehandlerskift er en kritisk faktor i forhold til kontanthjælpsmodtageres jobmuligheder, fastslår Charlotte Hansen.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk