HK.dk logo

HK sikrer ja til nye overenskomster

20. april 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De nye overenskomster er vedtaget. Med en høj stemmeprocent og et overbevisende antal ja-stemmer, har medlemmerne af HK været årsag til, at de nye overenskomster kan træde i kraft.

HK Handel tredoblede sin stemmeprocent i forhold til 2014 og landede på 40,1 procent. Et overbevisende flertal brugte stemmeretten til at sige ja til de nye overenskomster.

Med et samlet urafstemningsresultat, der giver ja-siden flertal med 57,2 procent, er medlemmerne hos HK Handel og HK/Privat i høj grad med til at sikre, at de indgåede aftaler bliver godkendt af medlemmerne. Blandt HK's medlemmer har hele 83,2 procent nemlig stemt ja.

Per Tønnesen, formand for HK Handel, finder grunden til medlemmernes ja og den høje stemmedeltagelse i overenskomsternes indhold:

- Vi har fået tilkæmpet os et nattillæg til butiksansatte. Derudover tager medlemmerne godt imod fordoblingen af Fritvalgs Lønkontoen, lønnet forældreorlov og udvidet ret til barnets første sygedag. Samtidig er der i HK Handels overenskomster ikke indrømmet væsentlig fleksibilitet til arbejdsgiverne, som vi ser på nogle af de områder, hvor der er stemt nej, siger Per Tønnesen.

- Vi er naturligvis glade for, at vores medlemmer giver opbakning til de aftaler, vi har forhandlet med arbejdsgiverne. Den høje stemmeprocent fortæller, at overenskomsterne betyder noget ude på arbejdspladserne, og at vores medlemmer tager stilling til deres løn- og arbejdsvilkår, siger Per Tønnesen.

Se mere om de nye overenskomster på hk.dk/handelok17HK Handel OK17

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk