HK.dk logo

Massivt ja til de nye overenskomster

20. april 2017  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med en rekordstor stemmeprocent har medlemmerne i HK/Privat sagt ja til de nye overenskomster. Og hele 85,57 stemte ja. Samlet set blev det også et ja fra LO-forbundene, men her var det dog kun 56,5, som sagde ja.


HK/Privats medlemmer siger ja til de nye overenskomster.

Et kæmpe flertal af HK/Privats medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster på det private arbejdsmarked. Det viser resultatet af urafstemningen, som forligsmanden netop har offentliggjort.

54,2 procent af de 59.097 stemmeberettigede deltog i urafstemningen - det er en ny stemmerekord for HK/Privat - og af dem stemte hele 85,57 procent ja. 

- Medlemmerne har i stor stil stemt ja, som vi også anbefalede, så det kan jeg kun være tilfreds med. Det øger vores styrke ved forhandlingsbordet næste gang, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Det store ja viser også, at vores medlemmer ikke lod sig narre af den skræmmekampagne, der prøvede at fordreje aftalen om systematisk overarbejde ved at skabe myter om en 42-timers arbejdsuge, understreger han.

Simon Tøgern peger på, at resultatet – både ja-procenten og stemmerekorden - er kommet i hus ved hjælp af aktive tillidsrepræsentanter, rundringninger, virksomhedsbesøg og aktiv dialog på sociale medier.

- Vi gik målrettet efter at slå vores egen rekord, og det lykkedes. Det er virkelig stærkt. Tak til alle, der stemte, siger han.
Medlemmernes ”OK” til de nye overenskomster gør, at aftalerne bliver til virkelighed, og det glæder Simon Tøgern.

- Det er en af de mest perspektivrige overenskomstfornyelser, siden arbejdsmarkedspensionerne kom til i begyndelsen af 90’erne. Den enkelte får større frihed til at indrette eget arbejdsliv, så det passer med børn og seniortilværelse. Som lønmodtager vælger du i højere grad selv, hvordan du vil bruge overenskomstens rettigheder, siger han.

- Lønmodtagerne får flere penge på fritvalgskontoen, adgang til målrettet uddannelse med 100 procents løndækning og ret til fuld løn i samlet 13 ugers forældreorlov, siger Simon Tøgern.

HK/Privats stemmeprocent ved urafstemninger om overenskomsterne på LO-DA-området:

2004: 34 procent
2007: 30,3 procent
2010: 46,1 procent
2012: 33,8 procent
2014: 50,8 procent
2017: 54,2 procent

Se stemmetallene fra alle LO-forbundene her (link ikke længere tilgængeligt 19-09-2019)

OK2017 Overenskomst

Medlemmerne har stemt ja til de nye overenskomster


Se listen over forlig

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk