HK.dk logo

Riget kan ikke leve op til behandlingsgaranti

20. april 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sundhedsplatformen er årsag til, at Rigshospitalet ikke længere kan leve op til behandlingsgarantien for blandt andet brystkræft

Kvinder med brystkræft kan ikke længere blive behandlet inden for den tidsgrænse, som ellers er fastsat i de nationale kræftpakker Rigshospitalet i København. Det skriver Politiken.

Hvor lægerne på Rigshospitalet, før sygehuset blev koblet på Sundhedsplatformen, kunne nå at tale med 12 patienter i ambulatoriet i løbet af en dag, kan de i dag kun nå at tale med ni patienter.

Og det betyder, at ventetiden på at få svar på, om man har brystkræft, er blevet forlænget. Mens patienterne før implementeringen kunne få en tid og få svar én uge efter deres første fremmøde, tager det i dag to uger.

"Ventetiden er længere, end vi ønsker"

Årsagen er, at lægerne bruger længere tid på at betjene det nye it-system Sundhedsplatformen, hvilket betyder, at personalet har mindre tid til at tage sig af patienterne.

I et brev, som klinikchef på Rigshospitalet Michael Vestergaard har sendt til en ventende, står der, at ventetiden er 'længere, end vi ønsker'.

- Årsagen til ventetiden er hovedsageligt implementeringen af den nye elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen, på Rigshospitalet. Vanligt er vores patientforløb planlagt således, at patienterne så vidt muligt skal have svar på operation/biopsi, så snart disse svar foreligger. Det er desværre ikke muligt for øjeblikket. Ifølge klinikchefen har lægerne mindre tid til patientbehandling på grund af Sundhedsplatformen. Han skriver, at kapacitetsnedgangen må forventes at strække sig ud over de næste måneder.

Før Sundhedsplatformen fik kvinderne en tid to uger efter operationen, hvor de blev informeret om sygdommens alvor. I dag kan de få en tid efter 4-5 uger.

Samme forlængede ventetider gør sig gældende for patienter med modermærkekræft, som behandles på samme afdeling på Rigshospitalet.


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk