HK.dk logo

Det stemte IMI-medlemmerne til OK17

24. april 2017  |  IMI Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I HK it, medie & industri Hovedstaden stemte 55,68 procent af medlemmerne. Se hvordan stemmerne fordelte sig på de største overenskomstområder og læs om formand Ulla Jeppesens syn på sammenkædningsreglerne


Sådan fordelte stemmerne sig på de største af afdelingens overenskomster

55,68 procent af HK it, medie & industri Hovedstadens medlemmer stemte om OK 2017, og heraf stemte 82,73 procent ja, mens 17,27 procent stemte nej.

Tallene dækker dog over store forskelle inden for de forskellige overenskomstområder. På den største overenskomst – Industriens funktionæroverenskomst stemte 86,54 procent ja, mens medlemmerne på Emballageoverenskomsten med Dansk Industri var utilfredse. Her stemte 57,81 procent nej.

Hent en detaljeret oversigt over stemmefordelingen i IMI som pdf her.

Hent en oversigt over stemmefordelingen i HK/Privat som pdf her.

Forligsmandslovens sammenkædningsregler

På grund af Forligsmandslovens sammenkædningsregler er LO-forbundenes forskellige overenskomstresultater kædet sammen i én stor afstemning. Det betyder, at overenskomstområder, hvor der har været nej-flertal, alligevel må affinde sig med resultatet.

Formand for HK it, medie & industri Hovedstaden Ulla Jeppesen finder det problematisk, at et samlet ja-flertal kan påtvinge andre overenskomstområder et resultat, de har stemt nej til.

- I 3F og NNF var der nej-flertal, og når man ser på hele LO-området, er der faktisk 43,5 procent af medlemmerne, der har stemt nej. Det bedste ville selvfølgelig være, hvis alle forbund kunne samles om de samme krav, men der er så store forskelle på branchernes problemer, at det er svært, med mindre vi kunne finde sammen om for eksempel et krav om en 30 timers arbejdsuge, siger formanden og fortsætter:

- Under alle omstændigheder er det helt urimeligt, at det gang på gang er industriforliget, der lægges til grund for alle andre overenskomstområder, uanset om det er hensigtsmæssigt eller ej. Jeg synes, vi bliver nødt til at diskutere, hvordan vi fremover kan sikre, at områder med nej-flertal får mulighed for at konflikte for at få opfyldt deres krav, og under alle omstændigheder bør det store antal nej-stemmer give såvel arbejdsgiverne som forbundenes forhandlere grund til alvorlige overvejelser inden overenskomstforhandlingerne i 2020.

OK2017 Medlemsdemokrati

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk