HK.dk logo

Aarhus overvejer whistleblow

25. april 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter en sag om bestikkelse overvejer Århus Kommune nu kraftigt at indføre en whistleblow. Erfaringerne fra Region Hovedstaden hjælper også til.

Flere partier i Aarhus Byråd rejser nu krav om at indføre en såkaldt whistleblower-ordning, hvor kommunens medarbejdere anonymt kan tippe om regelbrud og uregelmæssigheder.

Det skriver Jyllands-Posten i en artikelserie om den kæmpe sag, der har hærget i Teknik & Miljø-forvaltningen, hvor en tidligere forvaltningschef er mistænkt for bestikkelse, underslæb og tjenesteforsømmelse.

Det får nu flere partier til kræve en whistleblower-ordning.

Seks alvorlige sager i København

Forslaget kommer samtidig med, at Region Hovedstaden netop har opgjort erfaringerne fra det første halvandet år med ordningen.

26 har benyttet sig af ordningen – og heraf har seks af sagerne været af så alvorlig karakter, at de er blevet undersøgt nærmere.

Det handler ifølge JP om uregelmæssigheder i forbindelse med udbud, beskyldninger om misbrug og seksuel adfærd, magtmisbrug og uretmæssig fakturering af konsulenttimer. 

Derudover er to sager endt i en disciplinær påtale og en tjenstlig samtale.

Mistanke om fyring af kritiske medarbejdere

I Århus Kommune har HK Kommunal også stor fokus på forholdene i Teknik & Miljø-forvaltningen, hvor formand for HK Kommunal Østjylland Hans-Henrik Hansen kræver at flere fyringssager bliver undersøgt nærmere.

Mistanken går blandt andet på, at fyringerne er sket fordi de pågældende medarbejdere har været kritiske over for den nu anklagede tidligere chef.


Fyret

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk