HK.dk logo

KMD under skærpet tilsyn

25. april 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

To ministre måtte svare for sig, da de blev kaldt i samråd om de store IT-problemer hos KMD i forbindelse med kontanthjælpsloft og 225-timersreglen. Kommunalbladet var med under samrådet.

54.000 forkerte breve til kontanthjælpsmodtagere, svage borgere der ikke kan sove fordi de i et brev ser ud til at miste deres forsørgelsesgrundlag, borgere der får forkert brev om jobpræmie.

Eksemplerne var mange, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og innovationsminister Sophie Løhde var kaldt i samråd på grund af de store it-mæssige problemer i de KMD-systemer, som understøtter kontanthjælpsbetalinger mv.

Begge ministre var da også hurtige til at kalde det dybt utilfredsstillende – særligt fordi det gjorde mange tusinde borgere yderligere bekymrede og utrygge.

KMD holdes i ørerne

Troels Lund Poulsen fortalte, at han nu har haft møder med KMD, der har leveret en handlingsplan for, hvordan man kan undgå lignende kaos fremover.

Et initiativ er blandt andet, at man fremover manuelt vil gennemgå større udsendelser af breve o.l. inden der trykkes på knappen.

Ministeren understregede dog, at han personligt vil holde møder med KMD for at sikre, at planen overholdes.

Hvem har ansvaret?

Et spørgsmål, som ikke endelig blev klarlagt er hvem der har ansvaret for den mangelfulde implementering.

Innovationsministeren pointerede nemlig, at det i sidste instans var udbyderne af opgaven, som har ansvaret for at stille de rigtige krav og kvalitetssikre dem.

Dermed sender ministeren reelt aben videre til KL og Udbetaling Danmark og deres udbudsproces.

Det fik dog flere politikere til at spørge om man fremover skulle inddrage eksempelvis KMD i lovgivningsprocessen, så de fx kan kvalificere implementering og lovgivningsprocessen.

Lovgivning skal gøres digitaliseringsklar

Det førte Sophie Løhde til at tage fat på regeringens kommende initiativ.

Nemlig at den inden sommerferien vil fremlægge en række initiativer for områder der skal gøres digitaliseringsklare.

Det gælder fx dagtilbud/pladsanvisning, ældreområdet og flere andre områder.

Her vil man gennemgå og fjerne lovgivningsmæssige og bureaukratiske udfordringer, sådan at området kan digitaliseres. Ydelse og borgerbetjening Social og beskæftigelse HR, økonomi, it og stab Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk