HK.dk logo

OK18 - Processen er allerede i gang

25. april 2017  |  Sydjylland  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvad skal vi kræve til overenskomsten, der skal fornyes i 2018? Hvad er vigtigt for dig? Det vil din tillidsrepræsentant snart spørge dig om.

HK Stats formand, Rita Bundgaard, skyder OK18-processen i gang for 40 tillidsvalgte i Vejen.


Næstformand Jørgen Hansen og kollega

Næstformand Jørgen Hansen og kollega

40 tillidsrepræsentanter og stedfortrædere fra hele HK Stat Sydjyllands område mødtes i begyndelsen af april for tale om den kommende overenskomst, OK18. HK Stats formand Rita Bundgaard præsenterede og diskuterede de udfordringer, muligheder og prioriteringer, sektoren ser ved de kommende overenskomstforhandlinger i foråret 2018.

Mødet var et tilløbsstykke og måtte flyttes fra Kolding til Vejen for at få plads til alle deltagerne. Det var en glædelig overraskelse for den nyvalgte næstformand for sektorbestyrelsen, Jørgen Hansen, der selv deltog som tillidsrepræsentant i Miljøstyrelsen.

- Jeg havde ikke troet, at der kom så mange. Det er godt, for det er virkelig noget, der betyder noget. Der var god energi på mødet, og folk var meget inspirerede, siger han.Kom med ind i kampen

Stemning fra mødet

Stemning fra mødet

Alle medlemmer af HK Stat har ret til at pege på de krav, som har størst betydning for dem som ansatte i staten. Tillidsrepræsentanterne vil i den kommende tid arbejde for at aktivere og interessere alle medlemmer i OK18 kravindsamlingen. De faglige konsulenter og formand Annette Godsvig Laursen kommer på besøg på en række af de mindre arbejdspladser, som ikke har egen tillidsrepræsentant. Det er vigtigt, at mange medlemmer giver deres besyv med – det er et godt rygstød for forhandlerne.

- Mit råd til de tillidsrepræsentanter, som ikke var der: Kom med ind i kampen – det er vigtigt for os, at vi som gruppe kan bakke op om OK18. Det kræver en aktiv indsats fra alle tillidsrepræsentanter. Det skal prioriteres, siger Jørgen Hansen.

Efter mødet er de første 40 tillidsvalgte rustet til at drøfte krav med medlemmerne i klubben og få dem til at forholde sig aktivt til krav til staten som arbejdsgiver. De resterende og alle andre medlemmer kan se materialet i næste nummer af bladet.

Mere nyt på nettet

 


Læs formandens blog


Annette Godsvig Laursen

Vil du vide mere om HK Stat Sydjylland?


Klik og læs

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk