HK.dk logo

”Gråt guld” med nyt job!

26. april 2017  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

”Det, der fes rundt i hovedet på mig var; ”Hold nu kæft, jeg er 57 år – jeg får ALDRIG et nyt arbejde! ”


2016 var et hårdt år for Jeanette Juul Larsen og hendes kollegaer. Første chok kom som et lyn fra en klar himmel, da den virksomhed de var ansat i, blev opkøbt af en anden, og alle de ansatte skulle virksomhedsoverdrages. Det medførte en del spørgsmål og uro, og derfor besluttede Jeanette at flytte fra sin tidligere fagforening over i HK, som havde overenskomsten på den nye arbejdsplads. Det valg har Jeanette ikke fortrudt et sekund.

Selvom alle var blevet lovet, at de ville beholde deres job efter virksomhedsoverdragelsen, gik der kun tre måneder, før hele banden blev sagt op. Det var igen et kæmpe chok.

I alt 35 kollegaer blev opsagt og af de fem kolleger i driftsplanlægningsenheden, som Jeanette arbejdede i, var Jeanette klart den ældste.

De negative tanker
- Det der fes rundt i hovedet på mig var; hold nu kæft, jeg er 57 år - jeg får aldrig et nyt arbejde. Jeg havde mange fordomme og var temmelig modløs. Jeg synes, jeg havde hørt mange steder fra, at når man er gammel, er det umuligt at finde noget.
Heldigvis havde vi en chef, som var fuldstændig fantastisk. Han blev også selv sagt op, men havde alligevel overskud til at hjælpe alle os andre. Han sagde, at jeg skulle holde op med at tænke så negativt om fremtidsudsigterne og ikke udstråle tvivl om jeg kunne finde et job. Han beroligede os alle.

I opsigelsesperioden havde Jeanettes team et godt sammenhold, hvor de opsagte kollegaer blandt andet lavede en fælles tavle med oversigt over jobopslag og ansøgninger.

- Selv om vi i princippet konkurrerede om de samme stillinger, var vi enige om at det var bedre, at én af os fik jobbet end ikke.

Flere af mine kollegaer blev syge, og det kunne jeg godt forstå, for det var en hård periode. Jeg havde det også svært, men jeg havde stadig en masse at lave på arbejdet, og jeg havde besluttet, at mig skulle de ikke få ned med nakken.

HK gav et skub
Efter mange år i fast arbejde, var det skræmmende for Jeanette at skulle starte forfra og søge job igen.

- Jeg havde ikke søgt et job i 27 år, men jeg blev meget positivt overrasket over hjælpen fra HK Service Hovedstaden: Umiddelbart efter at vi blev opsagt, holdt vi et møde med faglig konsulent Anja Rose og uddannelseskonsulent Henning Jørgensen. Derefter kom vi ind til HK hvor Henning fortalte om ansøgning anno 2017, og jeg lærte en masse og fik hjælp til CV, nyt foto og alt muligt. Senere fik vi også vores eget LinkedIn-kursus som var utrolig brugbart.  Det var rigtig rart at vi fem, som var tætte kolleger, kunne få lov til at følges ad og støtte os til hinanden i den omskiftelige periode.

Nyt job
Ud af de fem kolleger fra Jeanettes kontor er fire nu i job og kun én er ledig.
Jeanette er lykkelig for sit nye job, og for, at der trods alle bekymringer, stadig var behov for hende på arbejdsmarkedet.

- Jeg søgte i alt fem jobs og var kun til én samtale, så var jobbet i hus!  Vi var tre fra min afdeling, der søgte det samme job. Den første samtale jeg var til, var den 19. januar og jeg er startet her den 1. april. Alt i alt har det været helt super, og jeg føler mig rigtig godt tilpas. Jeg er gået meget ned i løn, men der er HK-overenskomst og gode vilkår. Og vigtigst af alt, er at det et rart sted at være.
 

Ansættelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk