HK.dk logo

KL vil ikke acceptere småpenge for skattetab

26. april 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ny rapport konkluderer, at størstedelen af den gæld kommunerne har til gode efter det kuldsejlede EFI, har mistet værdi. ”Utilfredsstillende”, siger KL’s formand.

- Det er dybt beklageligt og utilfredsstillende, at skatteministeren nu er parat til at nedskrive så stor en del af gælden. Det har alvorlige konsekvenser for borgernes retsfølelse om, at enhver skal svare sit og bidrage til den samlede offentlige husholdning, siger Martin Damm formand for KL i en pressemeddelelse.

Næsten fire milliarder kroner har kommunerne lige nu til gode hos borgerne. Men ifølge revisionsfirmaet PwC, der har udarbejdet undersøgelsen, er deres betalingsevne så dårlig, at det her og nu ikke er realistisk at inddrive mere end højst 1,3 milliarder kroner, skriver Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen, der har bestilt undersøgelsen, siger til avisen, at analysen vil indgå som en vigtig brik i de fortsatte forhandlinger om et statsligt afkøb af kommunernes tilgodehavender.


Det er SKATs ansvar

Martin Damm siger, at kommunerne forholder sig til, at de har cirka 3 milliarder kr. til gode. Penge, som der ville have været gode muligheder for at inddrive en stor del af, hvis SKAT havde været deres opgave voksen.

- Det er vigtigt at huske på, at SKAT bærer hovedansvaret for, at de kommunale krav har mistet værdi, men de har ligget uberørt, fordi SKAT satte alt ind på det automatiske inddrivelsessystem, EFI, som aldrig kom til at fungere, siger KL’s formand, der tilføjer, at der vil altid være noget gæld, som ikke kan inddrives:

- Men der skal ingen tvivl herske om, at vi ikke lader os spise af med småpenge i en aftale om kompensation.

Ydelse og borgerbetjening

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk