HK.dk logo

Din løn er steget 1. marts

27. april 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Er du butiksansat, og arbejder du et sted med overenskomst? Så er din løn steget 1. marts. De nye overenskomster er trådt i kraft, og det betyder, at du skal have lønstigning med tilbagevirkende kraft.

Illustration: Mikkel Henssel

De store butiksoverenskomster blev vedtaget d. 20. april 2017. Overenskomsterne trådte i kraft 1. marts, og det betyder, at regulering af løn og tillæg ligeledes sker pr. 1. marts – altså med tilbagevirkende kraft.

For størstedelen af HK Handels butiksansatte medlemmer betyder det, at mindstelønnen er steget med 321 kr. om måneden. Det gælder både faglærte og ufaglærte medlemmer.

Samtidig er aften- og lørdagstillæggene steget, ligesom der er indført et nyt natarbejdstillæg mellem kl. 23.00 – 06.00.
Elevlønninger og løn til unge under 18 år er også steget.

Vigtigt: Dit tillæg skal også reguleres

Dit personlige tillæg bør følge med din lønstigning. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at din lønstigning ikke betyder en modregning i dit tillæg. Hvis du er blevet modregnet, skal du gøre din arbejdsgiver opmærksom på, at du selvfølgelig fortjener dit oprindelige tillæg. Dit tillæg er forhandlet på baggrund af bl.a. dine kompetencer, uddannelse, erfaring mv., og de ændrer sig naturligvis ikke, fordi der er kommet ny overenskomst.

Får du problemer med at få rettet modregningen, kan du få hjælp af din lokale tillidsrepræsentant eller kontakte din lokale HK-afdeling på tlf.: 7011 4545. Hør også gerne dine kolleger, om deres tillæg er blevet lavere, efter mindstelønnen er steget, hvis du selv har oplevet det.

Få hjælp af HK Handels løncoach, når du skal forhandle personligt tillæg

 

Ikke alle overenskomster er forhandlet færdig endnu

Overenskomsterne nedenfor skal først forhandles og til afstemning blandt medlemmerne. Er du ansat på en af nedenstående overenskomster, får du besked om, hvad det betyder for dig, så snart de er forhandlet færdig. Det endelige tidspunkt for det kendes ikke endnu.

 - Butiksoverenskomsten mellem Coop Danmark A/S/IRMA og HK HANDEL
 - Mellemlederoverenskomsten mellem Coop Danmark A/S og HK HANDEL
 - Kontor-/lageroverenskomsten mellem Coop Danmark A/S og HK HANDEL
 - Overenskomsten mellem Storbutikkernes Forhandlingsudvalg (SFU) og HK HANDEL
 - Overenskomsten mellem Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening (BA) og HK HANDEL


Løn OK2017 Overenskomst

Danske Slagtermestre: Lønstigning 1. april

Overenskomsten med Danske Slagtermestre er ligeledes vedtaget. Her sker lønreguleringen med tilbagevirkende kraft pr. 1. april 2017. Mindstelønnen stiger 321 kr. pr. måned for både faglærte og ufaglærte.

Se, hvad den nye overenskomst betyder for dig

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk