HK.dk logo

Du får nye rettigheder fra 1. maj

27. april 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvis din overenskomst er blevet fornyet ved urafstemningen, får du nye rettigheder allerede fra på mandag den 1. maj


6 nye ikoner

Ja’et ved urafstemningen om nye overenskomster på store dele af det private arbejdsmarked betyder, at de nye aftaler træder i kraft. Men de forskellige bestemmelser gælder fra forskellige datoer alt efter emne. Her kan du se, hvad der træder i kraft fra mandag den 1. maj:

Barns 1. sygedag
Retten til barns 1. sygedag udvides, så du får ret til en hel fridag med løn, hvis dit barn er sygt. Det vil sige, at bliver du kaldt hjem fra arbejde, så har du ret til løn resten af dagen og fri med løn den efterfølgende dag.
 
Børneomsorgsdage

Du får mulighed for at købe 2 børneomsorgsdage pr. år via din Fritvalgs Lønkonto, når du har 9 måneders anciennitet på arbejdspladsen.

Børns indlæggelse i hjemmet
Retten til at holde 5 dage fri inden for 12 måneder ved børns hospitalsindlæggelse udvides, så retten også gælder, når et barn er indlagt i hjemmet.

Overenskomsten til professionsbachelorer
En lang række professionsbachelorer bliver nu dækket af overenskomsten på deres arbejdspladser. Er du i tvivl om, du også er omfattet, kan du kontakte din lokalafdeling.

OBS: Disse regler gælder Industriens Funktionæroverenskomst. Hvis du er dækket af en overenskomst, der er forhandlet i 2017, kan du finde den her: https://www.hk.dk/omhk/sektorer/privat/ok-2017/stem-ok17-overenskomstforlig (Linket er forældet) og se, hvilke rettigheder du får, og hvornår de træder i kraft.

 

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk