HK.dk logo

Kiwi-lukning koster arbejdspladser

28. april 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Omkring 1.650 medarbejdere berøres af Dagrofas beslutning om at lukke alle Kiwi butikker i Danmark. Omregnet til fuldtidsansatte svarer det til ca. 500 medarbejdere. HK HANDEL har forhandlet aftrædelsesvilkår.

Ud af Kiwis 107 butikker i Danmark lukkes de 77 butikker helt, mens de resterende butikker konverteres til enten Meny, Spar eller Min Købmand. Også Kiwis kædekontor i Vejle med ca. 60 ansatte nedlægges, ligesom beslutningen medfører besvarelser svarende til 30-40 stillinger i servicedelen af Dagrofa i henholdsvis Ringsted og Herning.

- Det er trist at forhandle fratrædelsesvilkår, når så stor en arbejdsplads lukker. Men vi har sammen med tillidsrepræsentanterne fået lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie. Aftalen sikrer også, at elever får tilbud om at fortsætte deres uddannelse i andre butikker, fortæller Kim Jensen, faglig chef i HK Handel.

Medarbejderne i Kiwi er i dag blevet informeret om nedlukningen, og det forventes, at samtlige 77 butikker er lukket til august. Indtil da vil Kiwi lukke butikkerne i puljer.

Mellem 144 og 216 af de ansatte i Kiwi er fuldtidsansatte, omkring 75 er deltidsansatte, og resten er unge med fritidsjob.

Kom hurtigt i gang, hvis du bliver opsagt

HK Handel opfordrer de medlemmer, der bliver afskediget, til hurtigst muligt at kontakte deres lokale HK-afdeling og aftale møde om rådgivning. Alle har ret til to timers betalt frihed til denne rådgivning i HK.

- Det er vigtigt at komme hurtigt i gang med jobsøgning og uddannelse. Det øger sandsynligheden for at komme hurtigt videre i nyt job. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at bruge deres ret til at modtage vejledning fra fagforening og a-kasse, siger Kim Jensen.
Kiwi-kæden, der kom til Danmark i 2008, er ejet af Dagrofa, der også har butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Vi har sammen med tillidsrepræsentanterne fået lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie, siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel.Opsigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk