HK.dk logo

Kliniksekretærerne siger ja til nye overenskomster

28. april 2017  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK’erne hos fysioterapeuter og kiropraktorer har godkendt fornyelsen af deres overenskomster. Overenskomsterne er 3-årige og gælder fra 1. april.


Skelet og muskelmand

Kliniksekretærerne, der tager telefonen, styrer aftalekalenderen og ordner regnskab hos fysioterapeuter og kiropraktorer, har med et overvældende ja godkendt deres nye overenskomster.

97,3 % stemte ja til overenskomsten med Danske Fysioterapeuter, og 96,3 % stemte ja til overenskomsten med Dansk Kiropraktorforening. Antallet af medlemmer, der deltog i afstemningen, var dog ikke imponerende. Kun 21,8 % af de stemmeberettigede stemte om fysioterapeutoverenskomsten, og 23,3 % stemte om kiropraktoroverenskomsten.

Overenskomsten, som er 3-årig, gælder fra 1. april, og allerede her får kliniksekretærerne den første af 3 lønstigninger. Kliniksekretærer hos fysioterapeuter får 400 kr. mere om måneden, mens deres kolleger hos kiropraktorerne stiger 420 kr. om måneden.

Derudover stiger indbetalingen på fritvalgskontoen, og som noget nyt får medarbejderne mulighed for at bruge en del af indbetalingen til at købe børneomsorgsdage eller seniorfridage.

En anden nyskabelse er fuld løn under en del af forældreorloven.

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk