HK.dk logo

Kommunale indbakker bombarderes med angreb

05. maj 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Størstedelen af de mails, kommunerne modtager, er spam. I Favrskov er mellem 75 og 95% af alle mails spam.

Du skal ikke klikke på mistænkelige links eller vedhæftede filer. Sådan lyder advarslen fra IT-afdelinger landet over. Alligevel sker det i ny og næ, at man bliver snydt af en snedig og dygtig hacker. For mængden af forsøg på at hacke og tage kommunale filer og systemer som gidsler er gigantisk.

Ifølge Computerworld, som har talt med Henrik Brix, it- og digitaliseringschef i Favrskov Kommune og formand for de kommunale it-chefer, så er angrebene konstante.

- Vores spamfilter frasorterer mellem 75 og 95 procent af alle de mails, vi får, og en god portion af dem er angreb, lyder det fra Henrik Brix.


Angreb er tidsspilde

Computerarbejde

Flere kommuner er tidligere blevet ramt af de såkaldte ransomware-angreb, hvor hackere tager kommunale filer og systemer som gidsler og kræver løsepenge for at låse systemerne op igen.

Forsøgene på det kommer også i Favrskov Kommune, men ifølge Henrik Brix er løsningen, hvis det lykkedes at tage en kommunal maskine som gidsel i et angreb, meget simpel.

- Det er dødirriterende, og det er gevaldigt spild af tid. Men vi har backup af alle data, så udover irritationen har det ikke de helt store konsekvenser for os, siger han til Computerworld og tilføjer, at problemet håndteres ved at tage den ramte computer ud af drift, slette de ramte filer og gendanne fra backup.

HR, økonomi, it og stab Digitalisering

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk