HK.dk logo

Politikerne forstår ikke HK'ernes arbejdsvilkår

09. maj 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK’ere og andre offentligt ansatte savner også anerkendelse fra offentligheden for deres indsats. Politikernes retorik er en del af årsagen, mener HK Kommunal.

Politikerne forstår ikke de offentligt ansattes arbejdsvilkår. I hvert fald ikke ifølge de offentligt ansatte selv. Bare 17 procent af de kommunalt og regionalt ansatte HK’ere, pædagoger, lærere og øvrige offentligt ansatte giver udtryk for, at beslutningstagerne fatter dem. 

Det fremgår af en ny undersøgelse, Epinion har foretaget for blandt andre HK Kommunal, BUPL og Danmarks Lærerforening samlet i kampagnen, Virkelighedens Velfærd.

Lang afstand til toppen

Den manglende politiker-forståelse skyldes ifølge formanden for HK Kommunal, Bodil Otto, blandt andet, at færre og større kommuner og sammenlægninger af institutioner har rykket både topledelsen og politikerne længere væk fra læreren, sygeplejersken og sagsbehandlerens hverdag.

- Og direktionerne i kommunerne er et kraftigt filter i forhold til kommunalpolitikerne, der bliver fodret med rapporter og analyser, mener Bodil Otto ifølge Avisen.dk.

Samtidig oplever næsten syv ud af ti, at deres indsats på jobbet ikke bliver anerkendt og påskønnet i den brede offentlighed, fremgår det af undersøgelsen. Den manglende anerkendelse kommer ikke bag på formanden for HK Kommunal, Bodil Otto. 

Uskøn politiker-tale

De offentligt ansatte står for skud, når kritiske borgere vurderer, om de får nok velfærd for skattekronerne. Og politikerne holder sig heller ikke tilbage med kritik, mener hun.

- Den retorik, der er om de offentligt ansatte, er ikke pæn. Ind imellem får man indtryk af, at det, offentligt ansatte laver, er ligegyldigt, og at man bare kan spare bureaukratiet væk, siger Bodil Otto. 

Chefer anerkender indsats

HK Kommunal-formanden tilføjer, at der kan være forskel på, hvordan forskellige medarbejdergrupper vurderes. Respekten er større for sygeplejersken, der løber stærkt på hospitalsgangen, end for myndighedspersonen på jobcentret, der siger nej til kontanthjælp, mener Bodil Otto.

Mens de offentligt ansatte savner forståelse og anerkendelse fra politikere og offentlighed, giver et stort flertal på 75 procent udtryk for, at de kommunale og regionale chefer forstår at anerkende deres indsats. Analyse

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk