HK.dk logo

Tæt kontakt med Kiwi -medarbejdere

09. maj 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Handel MidtVest er i tæt kontakt med de medarbejdere, der er berørt af lukningen af de mange Kiwi-butikker.

De berørte HK-medarbejdere i Kiwi i det midt- og vestjyske har fået en mail, hvor faglig konsulent Karsten Christiansen i HK Handel MidtVest gør opmærksom på, at HK er parat til at hjælpe med råd og vejledning i forbindelse med, at medlemmerne har modtaget deres opsigelse i Kiwi.
Har du ikke hørt fra os, fordi du ikke er registreret i vores system, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Karsten Christiansen på e-mail eller telefon 2027 3314.
HK Handel har afholdt forhandlinger med Dagrofa for at afbøde nogle af de konsekvenser afskedigelserne medfører. Sammen med tillidsrepræsentanterne er der lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie.
Karsten Christiansen har snakket med de fleste medlemmer herunder to elever, som skal afslutte deres uddannelse et andet sted.
Der er konstateret fejl i to opsigelser, hvor opsigelsesvarslet er forkert. Begge opsigelser er efterfølgende rettet til med nye opsigelser med korrekt varsel.

Flere er berørt

Facade til Kiwi-butik

Desværre har lukningen af Kiwi også medført opsigelser af ca. 20 medarbejdere på tørvarelageret i Herning (Dagrofa Logistik A/S) - heraf ca. 15 på lageret og fem på kontoret - heraf 10 HK’ere.
Flere af de berørte medarbejdere har lang anciennitet i virksomheden, som der skal vurderes på i samråd med tillidsrepræsentanten.
I regnskabs- og lønafdelingen (Dagrofa Herning på Fyrrevej) er der opsagt fem medarbejdere heraf en HK’er.

Fællesmøde er planlagt

I mandags 8. maj 2017 tilbød HK Handel MidtVest sammen med TR og klubben medlemsmøde for de opsagte medarbejdere på Dagrofa Logistik.
Torsdag 18. maj er der planlagt fællesmøde for alle opsagte medarbejdere i samarbejde med HR-afdelingen i Dagrofa, Jobcentret og HK.
På landsplan bliver 1.650 medarbejdere berørt af Dagrofas beslutning om at lukke alle Kiwi butikker i Danmark. Omregnet til fuldtidsansatte svarer det til ca. 500 medarbejdere. 
Ud af Kiwis 107 butikker i Danmark lukkes de 77 butikker helt, mens de resterende butikker konverteres til enten Meny, Spar eller Min Købmand. 
Også Kiwis kædekontor i Vejle med ca. 60 ansatte nedlægges, ligesom beslutningen medfører besvarelser svarende til 30-40 stillinger i servicedelen af Dagrofa i henholdsvis Ringsted og Herning. Mellem 144 og 216 af de ansatte i Kiwi er fuldtidsansatte, omkring 75 er deltidsansatte, og resten er unge med fritidsjob.

Fyret Opsigelse

Lær nyt!
ta' et kursus, når du har tid - også hjemme i sofaen


Se vores Online-kurser

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk