Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
10. maj 2017 | HK Stat | Tom Gotfred Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Hold politiske børnehavedrillerier inden for Christiansborgs tykke mure. Ude i virkeligheden gør de stor skade, siger Rita Bundgaard om 5 V-politikeres forslag om at udflytte 3 navngivne styrelser fra København i en fart.
Der er ingen grund til at vente. Lad os rykke nogle flere statslige arbejdspladser fra København til provinsen straks. Bygningsstyrelsen kan flytte til Skanderborg og Erhvervsstyrelsen til Silkeborg eller Nykøbing Falster.
Sådan lyder kort fortalt et forslag fra 5 Venstre-politikere i en kronik i Jyllands-Posten den 10. maj 2017. De 5 foreslår også, at Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte skal flyttes til provinsen – men nævner ikke hvor.
Med forslaget kommer de 5 politikere en bebudet plan fra regeringen for en ny udflytningsrunde i forkøbet. Ifølge regeringsgrundlaget skulle planen præsenteres i 2018.
Kronikken indleder V-politikerne med en oplysning om, at den socialdemokratiske ledelse efter sigende har opfordret sit bagland til ikke at tale om udflytning af statslige arbejdspladser op til kommunalvalget i efteråret. Ifølge ledelsen kan det nemlig skabe splittelse mellem land og by, fremgår det af kronikken.
Rita Bundgaard, formand for HK Stat, kritiserer i skarpe vendinger politikerne bag forslaget om straks at flytte 3 navngivne styrelsen ud af København. Politikerne skaber unødig usikkerhed om fremtiden blandt HK’ere og andre medarbejdere, mener hun.
- Udspillet handler for mig at se lige så meget om at drille socialdemokraterne op til den kommunale valgkamp, som det handler om at slå et slag for yderligere og hurtigere udflytning af statslige arbejdspladser. Det ville klæde V-politikerne at holde den slags børnehavedrillerier inden for Christiansborgs tykke mure. Ude i virkeligheden gør de stor skade.
- Når 5 politikere fra det største regeringsparti uden videre udpeger 3 konkrete styrelser til udflytning, tager de medarbejderne som gidsler. Øjeblikkeligt breder usikkerhed om fremtiden sig. Det er uforsvarligt og uansvarligt at handle på den måde.
- Ved at bringe de 3 styrelser i spil som led i et politisk drilleri, forøger politikerne medarbejdernes uvished med måske trekvart år. Regeringen har jo bebudet en plan for flere udflytninger først i 2018, siger Rita Bundgaard.
Hun tilråder og forventer, at det bebudede udspil fra regeringen om en ny runde udflytninger kommer til at tage højde for en grundig evaluering af erfaringerne fra første runde.
- Politikerne bag forslaget om at haste flere udflytninger igennem kalder den hidtidige udflytning for en succes, blot fordi der har været mange ansøgninger til de ledige job. Det er ikke nogen seriøs måde at evaluere en omfattende, kompliceret og endnu ikke afsluttet flytteproces på, siger Rita Bundgaard.
- Prisen for udflytningen i form af blandt andet skattekroner, videnstab og forlængede sagsbehandlingstider hører med i en evaluering. For slet ikke at tale om en opgørelse af de konsekvenser, udflytningen har haft for medarbejderne, siger formanden for den største personalegruppe i staten, HK’erne.
I Erhvervsstyrelsen, en af de 3 styrelser, V-politikerne vil have ud af København i en fart, forudser og frygter HK-tillidsrepræsentant Pernille Lange, at styrelsen igen vil opleve, at mange medarbejdere søger væk på grund af uvisheden. Erhvervsstyrelsen har netop været gennem en omfattende omstrukturering.
- Lige nu frygter jeg mest, at vi igen bliver affolket. Vi har netop arbejdet hårdt på at skabe stabilitet efter halvandet års omstrukturering. Selv tænker jeg nu for første gang i 10 år, om det er tiden at trække stikket for en som mig, der er over 50 år. Mulighederne for at få et andet job bliver næppe bedre af at vente, indtil eventuel udflytning er besluttet. Jeg ved, at flere kolleger i 50'erne har samme overvejelser, siger Pernille Lange, tillidsrepræsentant for cirka 110 medarbejdere i Erhvervsstyrelsen.
Pernille Lange fortæller, at der breder sig en mathedsfølelse blandt kollegerne, fordi 'politikere nu igen ikke tænker på menneskene', som hun siger.
Tillidsrepræsentanten maner dog kollegerne til ro efter dagens politiske udmelding.
- Meldingen fra politikerne er en prøveballon. Og der forestår et kommunalvalg, hvor spørgsmålet om placering af statslige arbejdspladser måske kan få betydning, mener hun.
Den igangværende udflytning skal efter planen være afsluttet inden udgangen af 2017. Til den tid vil 3.900 statslige arbejdspladser være rykket ud af København. 1. oktober 2016 viste en opgørelse, at godt 1.100 arbejdspladser var flyttet ud.
11 maj 2017 19.19
Kære Asbjørn
Tak fordi du blander dig i debatten. De seneste indlæg i pressen viser netop, at det er et følsomt emne, der optager danskerne. I HK Stat glæder vi os over den positive omtale – at der er så mange, der gerne vil have de statslige arbejdspladser.
I HK Stat har de faglige konsulenter arbejdet tæt sammen med vores afdelinger i hele landet i sagen om flytning af 3.899 statslige arbejdspladser. Vi har eksempelvis arbejdet sammen med vores nordjyske kolleger om at undgå ”flyttepligt” til hele landet. Da det krav pludselig dukkede op fra Morderniseringsstyrelsen, var HK- jobs i Statens Administration i Hjørring og hos Ankestyrelsen i Aalborg nemlig allerede i spil. Det lykkedes som bekendt at få fjernet kravet, og det har betydning for alle medlemmer i hele landet.
Den måde, flytningerne er udført på, er forskellig fra arbejdsplads til arbejdsplads og chef til chef. Fælles for hele planen er, at den er stærkt underfinansieret og at arbejdsgiverne kun i meget begrænset omfang har taget hensyn til medarbejderne. Det skal vi som fagforening naturligvis reagere på.
Heldigvis hører vi gang på gang om forbilledligt samarbejde mellem de medarbejdere fra København, der giver en ekstra indsats for at overdrage og rejse ud og lære deres nye kolleger op – og de nye medarbejdere rundt i landet, der giver en ekstra skalle for at bygge deres nye arbejdsplads op.
HK Stat mener, at statslige arbejdspladser skal være i hele landet. Derfor har Rita Bundgaard fx foreslået, at mange af de nye arbejdspladser i Skat fordeles rundt i landet. Skat ventes at skulle ansætte op mod 3.000 arbejdspladser frem mod 2020, så der er muligheder. Omvendt er det meget vigtigt at give dem der ved noget om skatteindrivelse den nødvendige frihed, så geografiske krav ikke kommer til at stå i vejen for fagligheden.
HK Stat vil vi gerne kæmpe for medlemmer i hele landet - både dem med og uden arbejde. Det gør vi blandt andet ved at kæmpe mod de massive nedskæringer på hele velfærdsstaten, som rammer i hele landet. Når man eksempelvis skærer milliarder på uddannelser fra gymnasier til erhvervsskoler og universiteter fører det til langt større centralisering og risiko for affolkning i de dele af landet, der ligger langt fra en uddannelse.
Generelt viser flytningerne en meget stor udskiftning i personalet, og nogle steder betyder det konkret længere sagsbehandlingstider og opgaver, der ikke bliver udført. Der er både borgere, virksomheder og i tilfældet Geodatastyrelsen – et land, nemlig Grønland – der er kommet i klemme. Se https://ing.dk/artikel/skibe-maa-finde-rundt-groenland-uden-soekort-197551.
Det er ikke fordi, der ikke er kompetente folk, der søger de flyttede job. Men hvis Kystdirektoratet pludselig skulle flyttes fra Lemvig til København, ville der også være et stort videntab som ville tage tid at erstatte.
Ritas kritik gik i går på, at politikerne med deres prøveballon skaber en kæmpe usikkerhed om fremtiden blandt alle medarbejderne i de tre styrelser. I stedet for at afvente den plan, regeringen har varslet at lægge frem for en ny omgang flytning af arbejdspladser, spekulerer politikerne, hvem de kunne tænke sig at flytte. Og de afviser, at man behøver drage nogen lære af erfaringerne fra den store flytterunde, der er i gang. Begge dele mener Rita er useriøst. Hvorfor er der folketingspolitikere, der ikke vil lære af de dyrekøbte erfaringer?
HK Stat har i øvrigt arbejdet sammen med de statslige arbejdsgivere omkring vores jobbørs for at hjælpe dem med forbindelse til arbejdsløse HK’ere. Du kan læse mere i HK Stats tema om flytning af statslige arbejdspladser.
Venlig hilsen
HK Stats Kommunikationsteam
11 maj 2017 13.37
Hvorfor skal staten ikke være klar på omstruktureringer.
Endelig er der kommet fokus, på hvad jeg tillader mig, at kalde Københavner snobberi.
Jeg er yderst forundret over, hvordan en fagforening, kan være så fokuseret på dette lille område, af Danmark.
I mine øjne, sidder HK stat lige nu, og siger at de 1000-vis af HK arbejdsløse, i yder områderne ikke er værd at kæmpe for, at de ikke er gode nok til at passe de job, som i dag er placeret i København.
Et af de absolut vigtigste arbejdes markeds grundsten i vores system, er den enorme fleksibilitet og om strukturens der er i netop vores samfund.
Desværre har fagbevægelsen accepteret mindre fleksibilitet, for medlemmerne.
Dagpenge periode nedsættelse, mere magt til arbejdes giverne at bestemmer over min frihed.
(HK anbefalede ja til dette for nydeligt).
Naturligvis skal udflytning, gøres på en anstændig måde, for nuværende medarbejder ingen tvivl om det.
Ja, der er familie, børns skole, partners arbejde osv.
Men alle andre, kan også være nød til, at flytte for at havde et job.
Men HK bør i stedet for at gå ind og bekæmpe udflytningen, gå ind og kæmpe for rettigheder, hjælp til flytning, for de nuværende ansatte.
Der findes et Danmark, uden for Københavns volde, det er grønt, færre bilkøer og billiger boliger.
At andre helere vil sidde i kø til og fra arbejde, eller betale meget dyre bolig udgifter.
Er så deres valg, men HK er også for de arbejdes løse medlemmer. HK er også for ydre zonerne.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.