HK.dk logo

Hvad med fælles callcentre og forvaltningsloven?

15. maj 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ny lov åbner for, at medarbejdere i fælles callcentre kan tilgå andre kommuners sagssystemer, når borgere ringer ind. Men hvad med persondata- og forvaltningslov i den forbindelse?

L 164 om fælleskommunale callcentre er godt på vej til at blive vedtaget i Folketinget.

Den indebærer, at medarbejdere i én kommune, når de i callcentret varetager opgaver vedrørende borgere eller virksomheder i en anden kommune, varetager opgaver på vegne af og under ansvar over for kommunalbestyrelsen i en anden kommune.

Den foreslåede model giver mulighed for, at medarbejdere i et fælleskommunalt callcenter kan tilgå de deltagende kommuners elektroniske dokumenthåndteringssystemer.

Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) er i den forbindelse blevet bedt om at vurdere, hvordan borgerens forvaltningsretlige vilkår sikres.

Obs på persondata

Det er dog ikke mange egentlige forvaltningsmæssige problemstillinger, som ministeren kan få øje på – andet end at tavshedspligten selvfølgelig gælder i callcentre også.

Derimod hæfter han sig ved, at persondataloven har brug for ekstra fokus.

- Det er de deltagende kommuner, der som dataansvarlige har pligt til at sikre sig, at det fælleskommunale callcenter indrettes i overensstemmelse med persondatalovens og sikkerhedsbekendtgørelsens regler, og at den dataansvarlige skal træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at oplysninger kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven.
HR, økonomi, it og stab Ydelse og borgerbetjening Digitalisering

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk