HK.dk logo

Lægesekretærernes kompetencer op i folketinget

15. maj 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter indførelsen af Sundhedsplatformen er der kommet fokus på lægesekretærernes kompetencer. Så meget endda, at det er blevet taget op som et emne i folketinget.

Sundhedsminister Karen Ellemann (V) har fået to nærgående spørgsmål om lægesekretærerne – begge stillet af Enhedslisten som et udvalgsspørgsmål.

Det første lyder: "Forventer ministeren, at implementering af sundhedsteknologi og sundhedsplatformen gør, at det fremover vil være nødvendigt for regionerne at ansætte flere lægesekretærer?

Og det andet:

”Hvordan vil ministeren sikre, at lægesekretærernes kompetencer udvikles og udnyttes, således at opgaver, der kræver koordinering og samarbejde på tværs, fremover varetages på den mest effektive måde”?

tjabumbum

Hvis man tror, ministeren har gjort sig store tanker om opgaveglidning og bedst udnyttelse af resurserne, så bliver svaret nok en skuffelse.

Her er det lakoniske svar fra ministeren.

- Det er arbejdsgiver og arbejdstager som lokalt og løbende varetager, at lægesekretærernes kompetencer udvikles og udnyttes efter sundhedsvæsenets behov. Jeg forventer, at man hos de relevante arbejdsgivere, bl.a. i regionerne, løbende har fokus på at udnytte sundhedsvæsenets ressourcer på bedst mulig vis, og herunder sikre en tidssvarende udvikling i opgaveløsningen og at opgaverne varetages af det rette personale med de rette kompetencer.Digitalisering Sundhed og tandklinik

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk