HK.dk logo

En enkelt medarbejder har inddrevet 6,7 mio. kroner i Helsingør

16. maj 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Helsingør Kommune vil selv inddrive ejendomsdomskatter og sender breve ud til 1800 skyldnere.

Efter Folketinget i februar gav kommunerne lov til selv at inddrive forfaldne ejendomsskatter, er der kommet skub i sagerne og flere og flere kommuner tager sagen i egen hånd.

En enkelt medarbejder i Helsingør Kommune har allerede inddrevet 6,7 mio. kr. blot ved at ringe til borgere, der skylder i skat, skriver DR København.

Nu gør Helsingør Kommune sig klar til at indkassere de resterende 13,2 mio. kr., som borgerne skylder kommunen i ejendomsskatter, fortæller centerchef Pernille Madsen fra Helsingør Kommune.

- Vi har lige nu 1800 sager, hvor borgerne skylder i ejendomsskatter, og her vil borgerne få et brev fra os. Hvis borgerne efter et stykke tid stadig ikke har betalt, så sender vi sagen videre til en advokat, hvor det kan ende i en tvangsauktion, siger Pernille Madsen til DR København.

Gælden er vokset efter EFI

Gælden til det offentlige er vokset hurtigt, siden man i 2015 skrottede det fejlslagne it-system EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem). Det milliarddyre systemet rummede så mange fejl, at det blev nedlagt.

Den første danske kommune, der selv begyndte at inddrive gæld, var Allerød. Her samler pantefogeder så meget ind som muligt, inden sagerne sendes videre til Skat.

De gode resultater har fået flere kommuner til at tage samme initiativ. Blandt andet er Køge Kommune også begyndt at inddrive gæld hos borgerne, hvor man har ansat en enkelt medarbejder til opgaven.


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk