HK.dk logo

Vivi fik elevplads efter karrieresamtale hos HK

24. maj 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter mange år i butiksbranchen søgte Vivi Mortensen nye udfordringer. En karrieresamtale hos HK MidtVest førte hende til Helicopter Wing Karup, hvor hun nu er elev.

- Jeg arbejdede i kundeservice/kasselinjen i Bilka i Herning men trængte til at prøve noget andet, fortæller Vivi, der oprindelig er uddannet salgsassistent.
Vivi Mortensen, der er 33 år, havde derfor et stykke tid søgt jobs uden for butiksbranchen. 
Hun havde blandt andet lagt sit CV ind på HK’s jobportal, så hun kunne blive foreslået som kandidat, når en virksomhed henvendte sig med et job, der passede til hendes ønsker og kvalifikationer. 
Men Vivi ønskede også sparring omkring CV og ansøgning.

Fik sparring hos HK

Vivi Mortensen

- Da jeg sad og skulle formulere en ansøgning, var det mange år siden, jeg sidst havde skrevet én, og jeg ville nok ikke været nået til, hvor jeg gjorde, hvis jeg ikke havde fået sparring, siger Vivi Mortensen.

Ved en samtale hos HK MidtVest, som Vivi Mortensen havde været medlem af, siden hun gik på handelsskolen, blev hun rådet til at tage en snak med Hanne Lund-Nielsen.
Hanne Lund-Nielsen, der på det tidspunkt havde med tilbuddet HK JobBørs at gøre, er i dag karrierevejleder hos HK MidtVest. Og netop sparring omkring CV og ansøgning er én af Hanne Lund-Nielsens kompetencer. 

Nyt syn på ansøgning

Vivi Mortensen havde set et opslag på HK JobBørs om, at Helicopter Wing Karup, der er en del af Forsvaret, søgte to kontorelever med speciale i offentlig administration, som hun overvejede at søge. 
Med en HF i bagagen havde hun den nødvendige baggrund men var i tvivl om, hvilke kompetencer hun ellers skulle fremhæve i sin ansøgning og CV.
- Jeg sendte CV og ansøgning til Hanne Lund-Nielsen, og hun gav mig et helt andet syn på, hvad en ansøgning kunne indeholde, fortæller Vivi Mortensen.
- Hanne Lund-Nielsen fik trukket nogle rigtigt gode ting frem - kompetencer, som jeg ikke selv havde tænkt på at fremhæve - eksempelvis, at jeg i forhold til at have arbejdet i kundeservice havde siddet med nogle administrative opgaver. Hun fandt de kompetencer i mit CV, der matchede med stillingen, beretter hun.

I gang med uddannelse

16. november 2016 sendte Vivi Mortensen sin ansøgning, og mandag 19. december blev hun kaldt til samtale og fik den ene af elevstillingerne.
1. februar 2017 startede hun som elev og skal være hos Helicopter Wing Karup i to år. Hun skal til fagprøve i slutningen af 2018.
- Da jeg sad og skulle formulere en ansøgning, var det mange år siden, jeg sidst havde skrevet én, og jeg ville nok ikke været nået til, hvor jeg gjorde, hvis jeg ikke havde fået sparring, siger Vivi Mortensen, der føler, at hun med elevstillingen er kommet på rette hylde.
- Arbejdet er rigtigt spændende, og familie og venner synes, jeg virker langt mere glad efter skiftet i mit arbejdsliv, siger hun.
Hos Karrieretelefonen kan du:

  • Blive afklaret og klædt på til jobskifte
  • Få personlig sparring på din ansøgning og CV
  • Få sparring inden MUS-samtale eller jobsamtale
  • Blive inspireret til relevant efter- eller videreuddannelse
  • Finde ud af, om du kan få dækket udgifterne til din efteruddannelse
  • Blive afklaret om dine præferencer og kompetencer
  • Finde ud af, om du kan få mere ansvar eller nye opgaver
  • Genfinde din arbejdsglæde 

Karrieretelefonen er åben hverdage mellem kl. 13 og 16 på telefon: 3330 4460.
Det er desuden meningen, at medlemmer af HK MidtVest fra medio august 2017 skal kunne booke karrieresamtaler hos Hanne Lund-Nielsen.

Karriere Karriereudvikling Elev

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Kulturelle og andre spændende medlemstilbud


Se HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk