HK.dk logo

Det er jeg optaget af: Sygefravær kræver konstant fokus som leder

29. maj 2017  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Gitte Hundtofte, sekretariatsleder i Psykiatrisk Afdeling Odense, Region Syddanmark, og medlem af Chefgruppens bestyrelse.


- Det, jeg er optaget af lige nu, er fortsat at have fokus på at nedbringe sygefraværet og sikre trivslen blandt medarbejderne. Det er ikke nyt, men et prioriteret indsatsområde hos os med et mål om at holde sygefraværet på 4,3 pct. eller derunder. Sidste år lå det i min afdeling rigtig fint på 3,6 pct., men lige nu er det 6,3 pct. på grund af flere langtidssyge.

- Så det er en indsats, der kræver et konstant lederfokus – man kan ikke bare ordne det én gang for alle og så lade det hvile. Og især, når man som jeg, har omkring 50 medarbejdere, kræver det, at man har fokus på både den enkelte og på alle teams: Hvordan trives de, hvordan er arbejdspresset, kan jeg rykke rundt på nogle ressourcer osv.

- I den sammenhæng er jeg også optaget af trio-samarbejdet mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, fordi dialogen er så vigtig. Medarbejderne skal opleve, at vi interesserer os for deres trivsel og udviser omsorg. Her spiller systematikken en vigtig rolle, fx hvornår man som leder ringer til en medarbejder, hvornår man holder omsorgssamtaler osv. Det er også vigtigt, at jeg som leder er tydelig i mine krav og principper, så ingen er i tvivl om, rammer og regler.

Hvor søger du inspiration til at tænke nye tanker som leder?

- Jeg bruger blandt andet Lederweb.dk, konferencer og møder med kolleger, ligesom vi ofte får input oppefra i systemet. Jeg er også ved at tage en Master i Offentlig Ledelse, så jeg læser meget og bliver inspireret. Men jeg kan også lade mig inspirere af mine egne tanker. Det er vigtigt at komme op i helikopteren indimellem. Og så elsker jeg at få puttet noget nyt i hovedet, som jeg gør på min uddannelse. Det er et godt afbræk i hverdagen.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Der ligger krimien Sandheden om Harry Quebert-sagen af Joël Dicker, men jeg når sjældent at læse så meget, inden jeg falder i søvn. Lige nu har jeg en pause fra min uddannelse og nyder at få lov at slå hjernen fra. Man skal ikke tænke på arbejde hele tiden, men også give sig selv lov til at læse andet end faglitteratur.

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk