HK.dk logo

Kirkegårdsmedarbejdere netværker

31. maj 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De er ofte få eller alene på arbejdspladsen, deres opgaver ligner ikke nogen andres, og det må aldrig gå galt. Nu mødes medarbejderne på en række kirkegårde i Sydjylland i et netværk for at få sparring og kollegialt samvær


- Vi udveksler oplevelser, gode og dårlige, på vores møder. Også småfejl. Og så griner vi en del. Det er man nødt til, siger Susanne Hamer, HK-medarbejder på Kolding Kirkegårde.

Netværket kom til verden efter at HK-Klubben for kirkegårdene i Haderslev Stift blev nedlagt i for 6-7 år siden. Dengang mistede HK’erne et kollegialt fællesskab, og for at erstatte det, startede de netværket for et par år siden.

- Vi er så få på kontorerne – vi er heldige, at vi er to – så det er for at få lidt sparring og dele erfaringer, for eksempel med brug af IT-systemerne. Vi udveksler tips og tricks, siger Susanne Hamer.

 

 

 

Eget initiativ

Netværket mødes mindst to, nogle gange tre gange om året. Lige nu er der kun medlemmer fra bykirkegårdene i HK Sydjyllands område og fra Haderslev stiftskontor, men alle HK’ere fra området er velkomne, hvis de arbejder ved kirker, kirkegårde eller stiftet. Skulle der være andre i provstierne eller andre steder i Folkekirken er de også velkomne.

- Netværket viser på fornem vis, hvordan medlemmernes eget initiativ er nøglen til større værdiskabelse i HK’s fællesskab. Netværket er selvbærende - skabt af og for sine medlemmer - og HK Stat Sydjylland er glad for at kunne danne rammen om møderne, siger Annette Godsvig Laursen, Formand for HK Stat Sydjylland

Styr på de døde

Det er kompliceret at administrere kirkegårde. Dagligdagen byder på styring af vedligeholdelsesaftaler, fakturering og opgavelister til medarbejderne, og desuden kommer der nye gravsteder til. Bedemænd ringer om afdøde, der skal findes begravelsestider, gartnerne skal have besked, der skal graves og dækkes grave. Dødsanmeldelserne er digitaliseret, og der må aldrig ske fejl. Både af hensyn til de pårørende og af hensyn til samfundet.

- Det er nødvendigt at have lige så meget styr på de døde som de levende, siger Susanne Hamer.

Stat

Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Bliv medlem af HK Stat


Meld dig ind her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk