HK.dk logo

Frem med lommeregneren, før du siger ja til efterlønsbonus

01. juni 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringen foreslår i sin 2025-plan at give en skattefri bonus til lønmodtagere, som siger farvel til efterlønsordningen. Men regn din økonomi igennem, før du siger ja til bonussen, for det kan ende som en dårlig forretning ifølge HK’s A-kasse.


Et nyt forslag til efterlønsordningen, som kan blive dyrt for dem, der takker ja.

Regeringen vil give en skattefri bonus til lønmodtagere, der frasiger sig efterlønnen. Forslaget er endnu ikke blevet til politisk virkelighed, men hvis det sker, er det en god idé at finde lommeregneren frem, før du takker ja til bonussen. Det kan nemlig vise sig at være en dårlig forretning for nogle. Det fortæller Dennis Rasmussen, kontorchef i HK’s A-kasse.

- Jo tættere man er på efterlønsalderen, jo vigtigere er det at få regnet det ordentligt igennem, siger han. Det ligner umiddelbart en dårlig forretning for de fleste, hvis de tager imod regeringens tilbud.

- Nogle kan faktisk tabe penge på at gå ud af efterlønsordningen, fordi bonussen ikke opvejer den skattefri udbetaling på 160.000 kroner, som man får, hvis man bliver i efterlønsordningen og alligevel arbejder, til man kan blive folkepensionist, siger Dennis Rasmussen.

Ring til A-kassen

Han opfordrer derfor medlemmer til at kontakte A-kassen, hvis man er i tvivl, før det endelige valg træffes.

- Vi kan fortælle om mulighederne og konsekvenserne af enten at holde fast i efterlønsordningen eller forlade den, men valget er den enkeltes, understreger Dennis Rasmussen.

Venstres finansordfører Jacob Jensen siger til dr.dk, at man altid skal tænke sig om, før man siger ja til et tilbud.
- Men det er jo netop et tilbud, som nogen kan benytte sig af, fordi man føler, at man har mere behov for pengene her og nu, siger han til DR.

Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk