HK.dk logo

OK18: ”Bred lagkage” eller ”Egoistkage”?

01. juni 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der blev bygget lagkager lag på lag og smag på smag, da en gruppe HK’ere på SDU fik udfordringen: ”Byg en lagkage, der afspejler dine forventninger til den kommende overenskomst”. Resultatet blev velsmagende inspiration til HK Stat’s OK18-forhandlere.

Se links til mere info om OK18 og forhandlingerne i bunden af artiklen. 

   - Vi er lige nu rundt og besøge rigtigt mange virksomheder for at spørge vores medlemmer til den overenskomst, der skal forhandles næste år. Hvad er det, der betyder noget for medlemmerne og deres hverdag? Hvordan prioriterer de løn, pension, frihed, uddannelse osv. i forhold til hinanden? På SDU havde Belinda Nissen, der er tillidsrepræsentant på Syddansk Universitetsbibliotek, valgt en lidt anden seance og mødeform, hvor hendes kolleger skulle bygge lagkager, der viste deres prioritering. Hver ingrediens repræsenterede et element i overenskomsten, fortæller Brita Andersen, der er sektorformand for HK Stat Midt, og tilføjer:

De forskellige grupper, der lavede lagkager, kom frem til nogle forskellige og i øvrigt velsmagende lagkager. Og hele øvelsen gav os samtidig en masse nyttig input med tilbage til forhandlingerne, der begynder sidst på året.Brede forlig, som alle kan li’

Hos medlemmerne i kagegrupperne satte arbejdet med kagecreme, krymmel og marmelade en masse gode tanker i gang omkring den kommende OK18:

- Vi gik efter det brede forlig, en god kage og et resultat, alle kan lide…, smiler Margit Legald og fortsætter:
- Jeg synes, det var en sjov ide med lagkagerne, men de skal også være gode! Nogen ville måske have mere banan eller marmelade (hhv. ”pension” og ”løn” i kagebygnings-metaforen, red.) med end andre, men vi gik efter forliget, så alle er med.

Hendes kollega, Julie Pedersen, er enig i, at det er vigtigt at gå efter en ”bred lagkage”, hvor der er elementer for enhver smag:
- I vores gruppe var vi tre medlemmer, der er tre meget forskellige steder i livet. Netop derfor har vi valgt noget for alle til vores lagkage. 

Margit Legald supplerer hende:
- Det viser også, at vi står sammen og kæmper for hinanden, hvilket er hele ånden i HK og en fagforening. Vi skal huske fortsat at kæmpe for de rettigheder, der er opnået, siger hun, mens kollega Susanne Skov tilføjer:

Desuden kommer man ikke så langt med en ”egoistkage”…

Hvad er næste skridt i OK18?

”Følg OK18 fra start til slut” - se tidslinjen for forhandlingerne
 
”Sådan bliver din overenskomst til” (youtube) 
 
”Se 8 medlemmers ønsker til OK18(youtube)
 

Overenskomst

Tag det næste skridt I dit arbejdsliv

Tag det næste skridt I dit arbejdslivse alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk