HK.dk logo

Efteruddannelse gør dig til en bedre medarbejder

02. juni 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når du videreuddanner dig, er det både en gevinst for din faglighed, dit selvværd – og din chef. Det oplevede Dorthe Hansen fra Billund Lufthavn, der bakkes op af sin leder, Jan Hessellund.Mange mulige barrierer kan dukke op i dit hoved, når du tænker på at efteruddanne dig. Én af dem vil sikkert være: Hvad med min chef? Vil han eller hun ikke bare synes, det er dyrt og besværligt, at jeg skal være væk fra arbejdet imens?

Bestemt ikke, er svaret fra direktør og kommerciel chef i Billund Lufthavn, Jan Hessellund. Han arbejder bevidst med det mål, som vi i HK også har: at få flere til at efter- og videreuddanne sig.

- Det er en stor gevinst for os, når medarbejdere vælger at opkvalificere sig. De får et større udsyn og indblik i andre dele af deres fag, samtidig med at de udvider deres netværk. Det gør, at de holder sig relevante på et arbejdsmarked, der hele tiden er i udvikling, siger han.

Efteruddannelse er ikke noget, der har været ret udbredt blandt medarbejderne i Billund Lufthavn. Men Jan Hessellund oplever en positiv bevægelse i det, efter at ledelsen er begyndt at skubbe på blandt andet ved MUS-samtalerne.

”Nu tror jeg på mig selv og mit værd”

Én af dem, der har overvundet sine barrierer mod efteruddannelse, er salgsmedarbejder i lufthavnen Dorthe Hansen.

Hun havde ikke siddet ved et eksamensbord siden sin salgsuddannelse i 1983. Men sidste år følte hun et stigende behov for kendskab til forhandlingsteknik, blandt andet fordi hun er valgt som HK Sydjyllands tillidsrepræsentant på stedet.

- I første omgang tænkte jeg, at jeg slet ikke ville være i stand til at gå til eksamen. Men det blev jeg, og efteruddannelsen har været en fantastisk oplevelse, fortæller hun.

Hun bruger sin nye kunnen i forhandling både i sin hverdag med kollegerne, og når hun repræsenterer sine kolleger som tillidsrepræsentant over for ledelsen. Og direktør og kommerciel chef i lufthavnen Jan Hessellund oplever, at det har betydet en positiv forandring i forhandlingssituationen.

Det føler Dorthe Hansen også selv.

- Jeg har nu en helt anden viden om, hvad der foregår på den anden side af bordet. Og så har jeg fået en ny tro på mig selv. Jeg er ikke typen, der råber højt, og før kunne jeg have følelsen af, at det gjorde mig mindre værd end andre. Nu ved jeg, at mine værdier er lige så gode som alle andres, siger hun

Vil du gøre som Dorthe Hansen og bryde dine barrierer for efteruddannelse? Så tag første skridt ved at melde dig til HK Sydjyllands uforpligtende møde for dig, der overvejer at gå i gang med at videreuddanne dig. Tilmeld dig her.

Karriere Efteruddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk