HK.dk logo

HK sætter fokus på tegnsprogstolkes arbejdsvilkår

02. juni 2017  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det halter med lønnen, arbejdsmiljøet og balancen mellem arbejde og fritid for tegnsprogstolke i hele landet. Nu samler HK faggruppen for at finde løsninger. Bakker du op?

HK sætter fokus på tegnsprogstolkes arbejdsvilkår

Udbudsrunder har gjort arbejdsvilkårene mindre attraktive for tegnsprogstolke de seneste år. På møder i København, Fredericia og Aarhus, arrangeret af HK og Foreningen af Tegnsprogstolke (FTT), har tegnsprogstolke fra hele landet givet udtryk for en stigende frustration. Derfor går HK nu ind i sagen for at undersøge om der er opbakning til at arbejde for bedre løn- og arbejdsvilkår blandt tegnsprogstolkene.

- Som faglig organisation har vi mulighed for at hjælpe tegnsprogstolkene med at forhandle aftaler med arbejdsgiverne om løn- og arbejdsvilkår. Men det kræver, at der er bred opbakning blandt tegnsprogstolkene. Jo flere, der bakker op, des stærkere står vi, siger organiser i HK Østjylland Anders Storm.

Budskabet til tegnsprogstolkene er klart: Mød op og giv jeres mening til kende. Til gengæld vil HK gøre alt, hvad der er muligt, for at sikre tegnsprogstolkene et mere retfærdigt og bæredygtigt arbejdsliv, hvor kroppen ikke går i stykker og lønningerne ikke dykker.

Der har allerede været afholdt møder i hele landet, men nu samler HK, i samarbejde med FTT, tegnsprogstolkene igen. Det sker i Aarhus den 13. juni og i Fredericia den 15. juni.

Møderne skal gøre HK og FTT klogere på, hvad det er for vilkår, tegnsprogstolkene arbejder under, men de skal samtidig finde konkrete svar på, hvad næste skridt skal være på den enkelte arbejdsplads og på landsplan.

- Vi har brug for, at så mange som muligt møder op. Det her handler om, hvordan vilkårene i branchen skal være i fremtiden. Derfor er det et møde for alle, uanset hvordan ens arbejdsliv ser ud lige nu. Det er kun med bred og solid opbakning, at HK for alvor kan hjælpe, siger Anders Storm.

På møderne får du konkret værktøjer til, hvad du kan gøre på din arbejdsplads for at bakke op om at sikre tegnsprogstolke ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Mødet i Aarhus foregår i HK’s lokaler på Sødalsparken 22, 8220 Brabrand den 13. juni fra 17-20

Mødet i Fredericia foregår i HK’s lokaler på Vesterballevej 3a den 15. juni fra 17-20

Tilmelding

Har du lyst til at deltage, så send en mail med navn til Anders (Aarhus) anders.storm@hk.dk eller Maria (Fredericia) maria.kaspersen@hk.dk. Du møder bare op, hvis du allerede har tilmeldt dig via FTT. Vi ses! 

Spørgsmål

Hvis du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Anders og Maria.

Aarhus: Anders Storm, 2440 0139, anders.storm@hk.dk.

Fredericia: Maria Kaspersen, 2148 0867, maria.kaspersen@hk.dk

Ansættelse Løn Arrangementer

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk