HK.dk logo

Ledige medlemmer fik kuldegysninger – og ny power

06. juni 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

”Jeg kunne godt bruge noget ny energi i min jobsøgning…”, lød det fra flere deltagere, da HK Midt havde samlet 90 ledige medlemmer til et anderledes jobsøgningskursus. 

God energi og power til jobsøgningen fik deltagerne fra erhvervscoach og kommunikationstræner Per Poulsen fra indumind og HUMI, der guidede deltagerne til en ny tilgang til jobsøgningen – og til dem selv.
Efter at have brugt nogle timer sammen med Per Poulsen var deltagerne næppe i tvivl om dagens budskab:

Som jobsøgende kan du gøre rigtig meget med dit energiniveau, din positive udstråling og med en større indsigt i dig selv. For jo bedre, du kender dig selv og din måde at kommunikere på, desto bedre kan du læse og forstå andre – også de arbejdsgivere, der sidder foran dig til jobsamtalen.


Undervejs satte Per flere gange deltagerne i gang med øvelser, der gav dem mulighed for at prøve deres nye viden af i praksis – og på hinanden. Det fik hver gang et kor af engagerede stemmer til at stige til vejrs i lokalet, og der var store armbevægelser i spil, når deltagerne lærte at fokusere på deres kropssprog. For kropssproget er ekstremt vigtigt, når du sidder ansigt til ansigt med et andet menneske. Ord og stemmeføring fylder kun 7 og 38%, mens kropssproget udgør 55% af din kommunikation:

Når du sidder under jobsamtalen, så fokuserer du på alle de ord, du har forberedt dig på hjemmefra, mens den, der sidder overfor dig, fokuserer meget mere på dit kropssprog og det, du siger mellem linierne

lød det fra den rutinerede erhvervscoach.

Indtryk fra deltagerne

Stine Laustsen og Jannik Vibæk

Stine Laustsen og Jannik Vibæk, fik ny energi og nye input med hjem fra dagen.

Stine Lausten, laborant med en diplomuddannelse i bioteknologi, procesteknologi og kemi…:

…har fået boostet mine personlige kompetencer

   - Jeg læste om arrangementet på en mail fra HK og tilmeldte mig med det samme. Jeg er næsten lige flyttet til Odense og tænkte, at det for mig var en oplagt mulighed for at møde andre HK-medlemmer, få noget netværk og ikke mindst, som arrangementet gik ud på i dag, at få boostet jobsøgningen lidt.
   - Før jeg flyttede til Fyn havde jeg et job igennem 8 år. Derfor er det længe siden, der er blevet pillet ved min ansøgning og mit CV. I dag har jeg hørt nogle ting, jeg kan gøre anderledes og jeg har også hørt noget, hvor jeg tænker, at ”…her gør jeg det rigtigt”. Det er også vigtigt at få at vide. 
   - En anden ting, jeg har lært om i dag, er at være meget målrettet. Hvad er det for en vision, jeg har med at sende ansøgningen til en arbejdsgiver? Hvad er det konkret, jeg gerne vil tilbyde netop den her virksomhed? Hvad er det, min pakke er? Det vil jeg fremover fokusere meget mere på. Samtidig har jeg også fået boostet mine personlige kompetencer i dag. For i det første indslag blev jeg opmærksom på, at jeg faktisk er god til at omgive mig med mennesker og har en let tilgang til dem. Det er også en af mine styrker, og det synes jeg, at Per Poulsen har været rigtigt god til at pointe ud.

Jannik Vibæk, grafiker m.m.…:

…det gav lige lidt kuldegysninger

   - Jeg får at vide, at mine ansøgninger ser gode ud, er strukturerede og har en god orden, men der sker bare ikke rigtigt nok. Derfor tænkte jeg, at dagen her måske kunne føre til et job og bringe noget ny energi ind i min jobsøgning. Arrangementet er super godt, og måske kan jeg ubevidst få det ind i min tekst. Det er et godt værktøj at bruge. Fra den første del af dagen har jeg især taget fokus på den positive energi med mig. Det der med at sætte sig hen, fokusere lidt og tænke indad. Det er faktisk meget rart at få bekræftet, at det er en god ting at gøre. For det kan være svært at komme positivt videre fra ét afslag og så til den næste ansøgning. Her er det en god ide at sætte sig og fokusere på de gode ting, der bringer dig videre. Jeg kan faktisk næsten allerede mærke det, vi har lært, lige nu, mens jeg taler om det, hvilket er lidt overraskende for mig. Det gav lige lidt kuldegysninger og en tro på tingene.
   - Det er godt, at HK afholder et arrangement som det her. For der er generelt for få ting for jobsøgende i Odense, der kan højne jobsøgningen på den ene eller anden måde. Derfor er det godt, at HK byder ind og er interesseret i at hjælpe med at komme i arbejde. 

Et tip: Ha' dig selv med hele vejen

Ledige fik power til deres jobsøgning

Ledige medlemmer af HK Midt fik power til deres jobsøgning

Ledig

Tag det næste skridt I dit arbejdsliv

Tag det næste skridt I dit arbejdsliv


Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460

Læs mere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460


Læs mere

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk