HK.dk logo

SAMDATA podcast – merværdi til dig

06. juni 2017  |  SAMDATA\HK   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

SAMDATA udgiver hver 14 dag en times podcast, som sætter fokus på IT-faglige og politiske emner, som berører vores medlemmers hverdag og ikke mindst fremtid.

Hvad skal der til for at vi og de kommende generationer kan fungere som både mennesker og borgere i fremtidens digitaliserede samfund? Sådan introduceres den seneste podcast fra SAMDATA.

SAMDATA har udgivet en podcast i tre sæsoner, og har nu udviklet et koncept og sat et hold af værter, som vi syntes fungerer så godt, at vi igen vil slå et slag for at få dig til at give den en chance igen eller for første gang.

Vi udkommer hver 14 dag. Hver anden gang har vi en relevant gæst i studiet og går dybden med et emne og hver anden gang, er det et bestemt emne vi tager under behandling på den måde at alle værter laver et indslag som de andre værter så forholder til undervejs. 


Hvorfor laver SAMDATA podcast?

Tid er noget af det mest dyrebare vi har, det er ikke til at løbe fra. Med en podcast, har vi en måde at kommunikere på, som kan noget andet, end vores magasin, nyhedsbrev og sociale medier. Vi kan komme i dybden med et emne, som vil tage et helt trykt magasin.

Den tid man har i bilen, toget eller cyklen på vej til arbejde, kan bruges på at lytte til podcasts, men du bestemmer selv hvor og hvornår, hvilket giver en frihed til at passe lytningen ind, der hvor det passer den enkelte.

Samtidigt er det at lave en podcast, meget økonomisk overkommeligt, så det giver på flere parametre god mening at gøre det. Kan du afsætte cirka en time hver 14 dag, vil vi godt love dig at give dig noget at tænke over, uden at stryge dig med hårene.

Lidt om sæson 3

Vi har udgivet 6 afsnit i sæson tre. Værterne er Jeppe Engell, IT-faglig konsulent SAMDATA\HK, Anders Høeg Nissen, tidligere vært på P1 Harddisken og Adam Bindslev selvstændig underviser og ekspert i digital læring.

Afsnit 1

Det første afsnit giver dig introduktion til det nye podcast koncept og introducerer den nye medvært Anders Høeg Nissen, alt vi taler om i podcasten, kan man finde links til på podcastens hjemmeside.

Afsnit 2

I afsnit 2 er det overordnede tema IT-artitektur, som vi forsøger at gøre lytterne kloge på. IT-arkitekter er de højestlønnede medlemmer af SAMDATA\HK ifølge vores lønstatistik for det private område.


Afsnit 3

Det tredje afsnit af podcasten, var det første hvor vi havde en gæst i studiet. Christian Monggaard er filmjournalist og anmelder hos avisen Information. Hvordan bliver IT-folk portrætteret i populær kulturen gennem film og serier?


Afsnit 4

Vi bruger næsten alle sammen værktøjer til teamsamarbejde, og det er temaet for denne podcast, hvor vi snakkt om konkrete værktøjer til arbejdspladsen, men spørgsmålet om samarbejde i det hele taget, samt den måde vi bruger teknologi til at facilitere samarbejdet i hverdagen bliver også berørt.

Afsnit 5

Er freelance-arbejde fremtidens dominerende arbejdsform? Njaeh, måske ikke helt - men der er alligevel meget snak om løsarbejdere, projektansatte og fleksible arbejdsstyrker.

Faglig konsulent Kirstine Baloti fra HK/Privat er på besøg i studiet for at tage temperaturen på freelancelivet. Hun giver gode råd til freelancere, dissekerer de nye dagpengeregler og fortæller om en af de mærkeligste jobtitler hun er stødt på.

Afsnit 6
Hvad skal der til for at vi og de kommende generationer kan fungere som både mennesker og borgere i fremtidens digitaliserede samfund?

Det er vist et af de tunge spørgsmål, men i denne episode forsøger vi i hvert fald at tackle problemet - med hjælp fra tre eksperter, især når det gælder børn og unges brug af teknologi.

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk